Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσαν NAVTEX για τα οικόπεδα 6, 7 και 8

Στα φόρτε της βρίσκεται η τουρκική προκλητικότητα που με κάθε τρόπο προσπαθεί να παίξε με τα νεύρα των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για σήμερα Παρασκευή, με παράνομες NAVTEX που εκδόθηκαν από τον σταθμό της Αττάλειας δέσμευσε για ακόμη μια φορά περιοχές που εμπίπτουν στην κυπριακή ΑΟΖ για παράνομες στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική NAVTEX δεσμεύτηκαν περιοχές των οικοπέδων 7 και 8 για τρεις ώρες όπου θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις ενώ δέσμευσε από τις 9 μέχρι το μεσημέρι περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται και τμήμα του οικοπέδου 6 όπου βρίσκεται ο στόχος Καλυψώ και το γεωτρύπανο της ENI TOTAL.

Σημειώνεται επίσης πως η τουρκική NAVTEX δεσμεύει μια περιοχή νοτιοδυτικά της Λεμεσού μεταξύ των περιοχών όπου δεσμεύθηκαν από την Εθνική Φρουρά για πραγματοποίηση πολυεθνικής άσκησης έρευνας και διάσωσης.

Οι παράνομες NAVTEX πάντως δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους σχεδιασμούς τόσο της ΚΔ όσο και το τρυπάνι της ΕΝΙ ΤΟΤΑL που συνεχίζει κανονικά της εργασίες στον στόχο Καλυψώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.