ΟΛΟΙ εργάζονται για τον Αναστασιάδη! Και οι ανθυποψήφιοι του και οι Τούρκοι και ο «ξένος παράγοντας» και η εκκλησία και τα ΜΜΕ!

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Κάθε μέρα που περνά, γίνεται και πιο σίγουρο. Ο Αναστασιάδης θα είναι ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Δεν χάνει τις εκλογές! Μπορεί να ξεστομίσει, τόσο ο ίδιος, όσο και οι προωθητές του, όσες μπαρούφες μπορεί να κατεβάσει ο νους τους, όσα ψέματα σκαρφιστούν, όσες μεγαλοστομίες τους κατέβει, όση μεταστροφή τους συμφέρει προεκλογικά. Το εκλογικό σώμα της Κύπρου, δεν καταλαβαίνει θεό. Εφευρίσκουν οι πολίτες διάφορες δικαιολογίες για να απορρίψουν τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης! Ανεδαφικές, ανόητες, ξεπερασμένες…

Αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται το φέρουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι. Τους διέφυγε από καιρό το νόημα των συγκεκριμένων εκλογών. Το οποίο νόημα δεν έχει να κάνει ούτε με την λεβεντιά τους, ούτε με τις γνώσεις τους, ούτε με την αξιοσύνη του ενός ή του άλλου. Έχει μόνο και αποκλειστικά να κάνει με το μέλλον ημών, των παιδιών και των εγγονιών μας στην Κύπρο. Και το νόημα έχει να κάνει με τον ίδιο τον Αναστασιάδη.

Όλοι τον γνωρίζουμε! Όπως τον γνωρίζαμε και πριν από τις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές. Παρόλα αυτά τον ψήφισε η πλειοψηφία και πριν πέντε χρόνια. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα τεσσεράμισι χρόνων της προεδρίας του Αναστασιάδη; Παρέλκει να τα ξανά- απαριθμήσουμε! Το έκαναν ήδη άλλοι πριν από εμάς. Αλλά το κυριότερο είναι που αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια τα έζησε, σε όλη τους την βαρβαρότητα ο Κυπριακός Λαός. Δεν τα έζησαν οι αφρικανοί και εμάς μας τα διηγούνται κάποιοι σαν παραμύθι! Εμείς οι ίδιοι τα ζήσαμε! Και παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, επιμένουμε να ζήσουμε και τα χειρότερα. Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, ο κούφος ήδη μας κατάπιε και εμείς ακόμα ψάχνουμε την κωλοσυρμαθκιάν του!!!

Πόση αφέλεια, πόσος κομματισμός, πόση ηλιθιότητα πλέον! Αλλά το ψάρι, είναι από το κεφάλι που βρωμά! ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ εργάζονται για τον Αναστασιάδη! Και οι ανθυποψήφιοι του και οι Τούρκοι και ο «ξένος παράγοντας» και η εκκλησία και τα ΜΜΕ! Οι ΠΑΝΤΕΣ! Και πάνω απ’ όλα και προπάντων ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι. Τι είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια; Σοβαρολογεί τώρα ο κ. Λιλλήκας και οι υποστηρικτές του; Αν στις δημοσκοπήσεις ψαρεύουν ένα 2%-3%, σοβαρολογούν τώρα πως έχουν και οποιαδήποτε πιθανότητα να βγάλουν πρόεδρο τον κ. Λιλλήκα; Η κοινή λογική, η οποία προφανώς λείπει και στον κ. Λιλλήκα και σε όσους τον υποστηρίζουν, λέει πως δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να εκλεγεί! Γιατί λοιπόν επιμένει και μάλιστα με τον τρόπο που το κάνει;

Γνωρίζετε σίγουρα τι είναι η «εις άτοπον απαγωγή». Είναι η μέθοδος της κοινής λογικής. Είναι η αφαίρεση από έναν συλλογισμό των στοιχείων που εμφανώς δεν ταιριάζουν, και παραμένεις με εκείνα που ταιριάζουν. Αν το κάνουμε με την περίπτωση του κ. Λιλλήκα και αν αφαιρέσουμε το ολοφάνερο πως δεν βγαίνει με καμίαν δύναμη, τι απομένει; Να αναμένει να πουλήσει, στον επικρατέστερο στον Β’ γύρο των εκλογών τις 2000 ψήφους που θα μαζέψει και για τον οποίο σίγουρα θα έχουν σημασία, για να λάβει ο κ. Λιλλήκας, ένα με δυο υπουργεία! Το ένα για ελόγου του βεβαίως! Να δώσει την βουλευτική έδρα που κατέχει σε κάποιον από τους πρωτοκλασάτους που του απέμειναν και ο ίδιος να πάει υπουργός, εξωτερικών ή εμπορίου, κατά προτίμηση… (Βέβαια τώρα, δεν υπάρχει διυλιστήριο να ξεπουλήσει/κλείσει, για να αγοράζουμε διυλισμένα καύσιμα από ΜΟΝΟ δύο πηγές στην περιοχή – η μία στο Ισραήλ… -, αντί για αργό πετρέλαιο από όπου βρούμε φτηνότερο. Υπάρχει όμως φυσικό αέριο…).

Αλλά ας προχωρήσουμε στις υποθέσεις. Οι εκλογές στις οποίες είχε κάποια επιτυχία ο κ. Λιλλήκας, μετά τις προηγούμενες Προεδρικές, ήσαν οι περσινές βουλευτικές. Τι κατόρθωσε να αποσπάσει με ακέραιο τότε το κόμμα του. Δύο έδρες. Τι ποσοστό ψήφων δηλαδή; Πάνω κάτω το ίδιο που παίρνει και τώρα στις δημοσκοπήσεις! Αυτό το ποσοστό, δεν του δίνει την δυνατότητα να βγάλει τον επόμενο Πρόεδρο στον δεύτερο γύρο; Απλώς ας θυμηθούμε με πόσες ψήφους έχασε τότε τις εκλογές, από τον Κληρίδη, ο Βασιλείου. Αυτό λοιπόν πού παραπέμπει; Μήπως στο ότι ο «ξένος παράγοντας» (ή και κάποιος ντόπιος…) για να μην πω κάτι χειρότερο, που ενδιαφέρεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, να είναι και πάλιν ο Αναστασιάδης ο επόμενος Πρόεδρος, έκανε το αυτονόητο; Ποιο είναι το «αυτονόητο»; Να το ονομάσουμε διάσπαση του Κέντρου; Πως και με ποιόν τρόπο; Έλα ντε!

Ανδρέας Τ. Λουκάς

>>> Προς Κατηφορίζοντας (σκώληκες)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.