Υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit ο Νάιτζελ Φάρατζ

Τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, υποστήριξε εντελώς απρόσμενα ο πρωτεργάτης της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, Νάιτζελ Φάρατζ.

Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του Channel 5, ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου UKIP και νυν ευρωβουλευτής, είπε ότι ενδεχομένως ο μόνος τρόπος για να σωπάσουν οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, θα ήταν όντως ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

«Φτάνω στο σημείο να σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να κάνουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. (…) Νομίζω ότι αν κάνουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί και καλά για μία γενιά», είπε ο κ. Φάρατζ.

Όπως εξήγησε, εκτιμά ότι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit θα ήταν πιο ευρύ από το 52%-48% που σημειώθηκε την πρώτη φορά.

Πολιτικοί σύμμαχοι του Νάιτζελ Φάρατζ αντέδρασαν, με τον ευρωβουλευτή του UKIP Πάτρικ Ο’ Φλιν να λέει ότι η δήλωση έγινε για να προκαλέσει αίσθηση και πρωτοσέλιδα και ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν λάθος. «Κάναμε ήδη μια ψηφοφορία μοναδική για τη γενιά μας και η δουλειά της κυβέρνησης είναι να την εφαρμόσει», ανέφερε με ανάρτηση στο Twitter ο κ. Ο’ Φλιν.

Υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος έχουν ταχθεί οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ορισμένοι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος και ο πρώην Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.