Κύπρου Χρυσόστομος: Η ΚΔ το σπουδαιότερο όπλο μας [μετά από τα ξενοδοχεία μας]

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί την ασφάλεια του Κυπριακού λαού. Θα υπάρχει μέσα στους αιώνες, αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο μας και τη βάση του αγώνα μας. Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας απόψε στα εγκαίνια της έκθεσης «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», που οργανώνουν στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης η Μητρόπολη Πάφου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

«Τη σιγουριά που παρέχει στον Κυπριακό λαό η ύπαρξη του κράτους μας, έχουν αντιληφθεί οι πάντες», τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

«Αυτός είναι και ο λόγος που επιχειρούν με κάθε τρόπο να πετύχουν την κατάργηση της. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο μας όπλο, είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση του λαού μας και δεν έχουμε ανάγκη να ζητήσουμε κάτι άλλο».

Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, οι αρχές της πόλης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Νεάπολις, Μιχαλάκης Λεπτός και πλήθος κόσμου.

ΣΗΜ. Παρέμβαση όσον αφορά στο περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού προβλήματος έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με τη Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, αναφέροντας ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να δεχθεί λύση που δεν θα προνοεί την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, τον τερματισμό των επεμβατικών δικαιωμάτων και την υιοθέτηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών.

Ντόρα Χριστοδούλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.