Ακιντζί χωρίς μάσκα: Σωτήρας ο Ραούφ Ντενκτάς για τους Τουρκοκύπριους

Με διάφορες εκδηλώσεις στα κατεχόμενα τιμήθηκε η 6η επέτειος από τον θάνατο του εγκληματία Ραούφ Ντενκτάς.

Raouf Denktash, studied law in Britain and as leader of the Turkish Cypriot served well his masters…

Κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης στο «πάρκο της δημοκρατίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου βρίσκεται ο τάφος του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του εξήρε τον Ραούφ Ντενκτάς λέγοντας ότι διαδραμάτισε ρόλο σωτήρα, ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων σε μια περίοδο που γινόταν προσπάθεια να σβηστεί η τουρκοκυπριακή ταυτότητα από το νησί.

Πρόσθεσε ότι οι Ρ. Ντενκτάς και Φαζίλ Κουτσιούκ, δούλεψαν μαζί και διαμόρφωσαν τον αγώνα για ύπαρξη των Τ/κ , αφήνοντας το αποτύπωμά τους στην ιστορία.

Όπως είπε, η ασφάλεια και η γαλήνη στο νησί επιτεύχθηκαν χάρη στις προσπάθειες αυτών των δύο ηγετών, που αγωνίστηκαν για τη χώρα, με την υποστήριξη της Τουρκίας. Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι ο ίδιος πολιτεύεται σήμερα με την ίδια υπευθυνότητα, τονίζοντας τη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και της ασφάλειας. Είπε επίσης ότι οι προσπάθειες να πάρουν οι Τ/κ τη θέση που τους αξίζει θα συνεχιστούν.

Σε άλλη εκδήλωση μνήμης για τον Ρ. Ντεκτάς, ο γιος του, Σερντάρ Ντενκτάς, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι να συνεχιστεί ο αγώνας του Ρ. Ντενκτάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, με το ένα χέρι προσπαθούν να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα και με το άλλο να κρατήσουν το «κράτος» που τους παρέδωσε ο Ρ.Νενκτάς.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.