Ε.Ε. – Απειλούν τους πρόσφυγες και νομιμοποιούν εποίκους!

Χτυπήματα κάτω από τη μέση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχειρούν, σε παράλληλα μέτωπα, φιλοτουρκικό μπλοκ της Κομισιόν και Τουρκοκύπριοι ιδιοκτήτες γης στις ελεύθερες περιοχές. Χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιδιώκουν αφενός να απειλήσουν με έξωση τους πρόσφυγες από συνοικισμούς και αφ’ ετέρου να νομιμοποιήσουν μέσω της Ε.Ε. εποίκους.

Με την ανάληψη της εξουσίας, ο νέος πρόεδρος – όποιος κι’ αν είναι – θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύο βαρύνουσες προκλήσεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα το δημογραφικό στις κατεχόμενες (και όχι μόνο) περιοχές και το προσφυγικό στις ελεύθερες περιοχές.

Κύκλοι της Κομισιόν, με σκοπό να διατηρήσουν την Άγκυρα στις ενταξιακές ράγες, επιχειρούν διά της πλαγίας να δημιουργήσουν κλίμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ζήτημα το οποίο – όπως όλα δείχνουν – θα τεθεί στη Σύνοδο του Ιουνίου συνδυαστικά με την πτυχή της εμβάθυνσης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – Ε.Ε.

Την ίδια, όμως, ώρα, Τουρκοκύπριοι ιδιοκτήτες γης στις ελεύθερες περιοχές κινούν αγωγές, απαιτώντας προκλητικά ξεσπίτωμα των προσφύγων από συνοικισμούς. Και όλα αυτά, συμβαίνουν ενώ συνεχίζονται και οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.