Σκοπιανό: Ηχηρή παρέμβαση από τον Κώστα Καραμανλή

Γιατί ο Κ.Καραμανλής επέλεξε τον Ν. Χατζηνικολάου για το “off the record”

Θέση επί του μείζονος θέματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, παίρνει ο Πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο Έλληνας πολιτικός τονίζει, στην εφημερίδα Real News την Κυριακή (14/1), ότι: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Είδαμε χθες την ομοβροντία Παυλόπουλου – Καραμανλή για τα Σκόπια που μόνο συμπτωματική δεν ήταν. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιλέγει να παρέμβει με αυτόν τον τρόπο.  Και εδώ υπάρχουν δύο βασικά σημεία. Γιατί αποφάσισε να το κάνει τώρα και γιατί επέλεξε την εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου, Real News.

Η παρέμβαση Καραμανλή λοιπόν έγινε αμέσως μετά την άθλια πρόκληση του συστήματος Μητσοτάκη – Αλαφούζου με την δημοσίευση του απορρήτου εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδος,  για να ξεπλυθεί ο Σημίτης και ο Παπανδρέου και να πέσουν οι ευθύνες για την κατάρρευση της χώρας στον Κώστα Καραμανλή.  Ουσιαστικά η απάντηση έρχεται και για το Βουκουρέστι, το οποίο το σύστημα Μητσοτάκη προσπαθεί να κόψει και να ράψει στα μέτρα του. Με αυτή την παρέμβαση ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθαρίζει ακριβώς τι ήταν το Βουκουρέστι, θέτει τις κόκκινες γραμμές ως ουσιαστικός αρχηγός της παράταξης και ακυρώνει τον Μητσοτάκη και τους χορηγούς του.

Η επιλογή της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου είναι ακριβώς σε αυτή τη λογική, διότι είναι η μοναδική εφημερίδα μαζί με την Δημοκρατία που δεν εξαρτώνται από τα βρώμικα συμφέροντα και συγκρούονται ευθέως με το σύστημα Σημίτη. Αυτό το σύστημα το οποίο στηρίζει λυσσαλέα τον Μητσοτάκη για να γλιτώσει τις ποινικές ευθύνες που για πρώτη φορά βρίσκονται προ των πυλών της δικαιοσύνης.

Δείπνο Προκόπη Παυλόπουλου-Κώστα Καραμανλή

Η παρέα που  αποτελούνταν και από έμπιστα άτομα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, συνέφαγε με αρκετή συζήτηση σε γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς. 

Το δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsbomb.gr έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο Γιάννης Αλογοσκούφης, ο οποίος φαίνεται πως οργάνωσε και το δείπνο, μιας και απουσιάζει για καιρό από την Ελλάδα, αφού διδάσκει σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο και είχε έρθει για τις γιορτές στην Αθήνα.

>>> «Να αποφασίσει ο λαός» λέει ο Π.Καμμένος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.