Εξέλιξη με την “πολλοπάειτη Κυπραία” που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρυσού

Δημοσίευμα της “Real News” θέλει την Ελβετία να έχει ζητήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη την έκδοση του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, όπως και της Κύπριας συζύγου του, Τζώρτζιας Ευσεβίου.

Η εν λόγω κίνηση οφείλεται στη μήνυση που έχει κάνει ο Λετονός Μάικλ Σουμπότινς, κατηγορώντας τους για υπεξαίρεση χρυσού 915 κιλών και 57.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι δύσκολα θα ικανοποιηθεί η Ελβετία στο αίτημά της κι αυτό διότι έχει ανοίξει δικογραφία από την ελληνική δικαιοσύνη.

Το ζεύγος όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες αλλά υποστηρίζει κιόλας ότι ο Λετονός απειλεί ότι θα τους καταστρέψει μέσω της θρησκευτικής οργάνωσης της οποίας είναι μέλος, της Σαϊεντολογίας.

Ποιοι είναι οι δύο κατηγορούμενοι

Πρόκειται για Κύπρια δικηγόρο που εμφανίζεται ως  «ζάμπλουτη» και  άτομο με μεγάλη ισχύ εμπλεκόμενη σε πολιτικές διεργασίες και πάροχος συμβουλών από τον Κόφι Ανάν μέχρι τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μακαριστό Τάσο Παπαδόπουλο και τον πρώην Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς είναι η Νο.1 καταζητούμενη των ελβετικών Αρχών.

Οι Ελβετικές Αρχές ζήτησαν εξ’ αρχής  από την ΕΛ.ΑΣ. τη σύλληψη και την έκδοσή της, προκειμένου να εξεταστεί για μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης που αφορά 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ! Παρόμοιο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για το σύζυγό της ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη στις 15 Ιουνίου 2017 και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια, όμως, αφέθηκε ελεύθερος, αφού έχει ελληνική υπηκοότητα και για τα αδικήματα που του προσάπτουν οι Ελβετοί θα δικαστεί στην Ελλάδα.

Η γνωριμία τους

Η γνωριμία της Κύπριας δικηγόρου και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης με Λετονό επιχειρηματία που ειδικεύεται στο χρυσό αποτέλεσε… παγίδα τελικά, αφού ο Λετονός αντιλήφθηκε ότι οι «συνεργάτες» του κατάφεραν να του αποσπάσουν ποσό €57.280.599 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσουν δήθεν για νέες αγορές ποσοτήτων χρυσού, αλλά και 915 κιλά χρυσού, τα οποία στάλθηκαν για δήθεν φύλαξη στην ελβετική εταιρεία CALIXIS AG. Η απάτη έγινε μέσω offshore Εταιρειών.

Στις 11 Δεκεμβρίου απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

Για τις ίδιες κατηγορίες απολογήθηκε στην 11η τακτική ανακρίτρια και η σύζυγος του Τζώρτζια Ευσέβιου. Ομοίως αφέθηκε ελεύθερη με ίδιους όρους και εγγύηση.

Και οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγοριες και υποστήριξαν πως τα χρήματα και ο χρυσός ήταν εταιρικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νικος Λάσκαρης και η σύζυγος του επισήμαναν ότι η συνεργασία τους με τον Λετονό επιχειρηματία περιοριζόταν στη χρήση της διαδικτυακής του πλατφόρμας για αγοραπωλησίες χρυσού και πως ουδέποτε πήραν χρήματα από τον ίδιο.

Το ζεύγος έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο στην Ελβετία και στη Μεγάλη Βρετανία κατηγορώντας τον για εκβίαση.

gazzetta.gr

>>> Για απολογία η Κύπρια «δικηγόρος αράχνη» και ο σύζυγος της – Ήταν δικά τους τα εκατομμύρια € λένε οι δύο κατηγορούμενοι…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.