Οικολόγοι: “Η προκλητική αντίδραση Ακιντζί για τριμερή, αποτέλεσμα της υποχωρητικότητας Αναστασιάδη”!

“Η όξυνση των δηλώσεων αξιωματούχων του ψευδοκράτους, που το τελευταίο διάστημα όλο και επιτακτικότερα εγείρουν συνεχώς ενστάσεις στη σύναψη συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ένα μόνο σύμπτωμα του τουρκικού σχεδίου”, αναφέρουν οι Οικολόγοι. 

“Καθίσταται πλέον σαφές πως Τουρκία και ψευδοκράτος έχουν ως στρατηγικό στόχο τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η παράμετρος μάλιστα της αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου δείχνει να ανοίγει περισσότερο την όρεξη στην κατοχική Τουρκία και τους εκτελεστικούς της βραχίονες στο νησί.

Θα περίμενε κανείς πως η κυπριακή ηγεσία, έναντι αυτών των αξιώσεων θα φρόντιζε αν μη τι άλλο να καταδείξει διεθνώς τον παράνομο χαρακτήρα τους και να λάβει κάθε απαραίτητη πρόνοια για την ανακοπή αυτών των σχεδίων. Αντ` αυτού όμως βλέπουμε τον απερχόμενο Πρόεδρο να επιδίδεται σε έναν αγώνα υποχωρήσεων, στο τέλος του οποίου βρίσκεται μία Κυπριακή Δημοκρατία ατροφική, να λειτουργεί ως εξάρτημα των βουλών του Ερντογάν. Ήδη μετρούμε βήματα οπισθοχώρησης, όπως οι πενταμερείς χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συζήτηση της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού χωρίς τη συμφωνία για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και βεβαίως τα όσα τραγικά συμφώνησε ο κ. Αναστασιάδης στο Κραν Μοντάνα. Σε όλα αυτά προστίθεται και η κατά τον ίδιο “μοιρασμένη” ΑΟΖ μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ψευδοκράτους, αλλά και η εκχώρηση ουσιαστικών εξουσιών επί της Νεκρής Ζώνης στην UNFICYP, όπως προωθεί η Έκθεση του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Απευθυνόμαστε ξεκάθαρα προς τον κυπριακό λαό, υπογραμμίζοντας πως αυτή η κατηφορική πορεία πρέπει να ανακοπεί πάραυτα, προτού οι επιπτώσεις της είναι μη αναστρέψιμες. Αυτά που ο κ. Αναστασιάδης με ευκολία παραχωρεί στην κατοχική Τουρκία, εκτός από αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού, αποτελούν και τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την όποια συμφωνία για λύση μας φέρει, θνησιγενή.

Οι Δυνάμεις τις Αλλαγής με επικεφαλής τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο αποτελούν τη μοναδική διέξοδο, ώστε ο κυπριακός λαός να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια και στο εθνικό μας ζήτημα. Είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή που την επομένη των εκλογών θα αγωνιστεί για μία δίκαιη και κυρίως βιώσιμη λύση, σε μία Κύπρο που θα αποτελεί κοινή πατρίδα όλων, ανεξαρτήτως εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης διαφοροποίησης”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ

>>> Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη δήλωσε ο Ν. Παπαδόπουλος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.