Απίστευτη πρόκληση των Σκοπιανών έξω από τον ΟΗΕ

Την ώρα που ο Μάθιου Νίμιτς βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου του ΟΗΕ συζητώντας για το Σκοπιανό στην συνάντηση με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκ, κάποιοι από την ΠΓΔΜ φρόντισαν να προκαλέσουν για ακόμα μια φορά.

Ακολουθώντας ουσιαστικά εντεταλμένη υπηρεσία, μια ομάδα Σκοπιανών, “στήθηκε” έξω από το κτίριο και έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη και σε ένα παραλήρημα άκρατου εθνικισμού, διαδήλωσαν υπέρ της διατήρησης της ονομασίας των Σκοπίων ως “Μακεδονία”. Μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικοί οι συγκεντρωμένοι που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της πρωτοβουλίας «United “Macedonian” Diaspora», που εκπροσωπεί Σκοπιανούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, κρατούσαν και κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

«Ζητάμε από το Κοινοβούλιο να διακόψει τις συνομιλίες για το όνομα. Δεν αλλάζουμε ονομασία. Απαιτούμε  σεβασμό στην ονομασία, στη γλώσσα και στον πολιτισμό μας» δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος της «U. ‘‘M’’.D» Μέτο Κολόσκι, ζητώντας από τους συμπατριώτες του στα Σκόπια και στο εξωτερικό να στηρίξουν την καμπάνια «WE ARE “MACEDONIA”» που έχει ξεκινήσει με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της αλλαγής ονομασίας των Σκοπίων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.