Εξελίξεις «φωτιά» στην υπόθεση Μιλτή – Χριστόφια

Στην αρχή, πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα καλόγουστο αστείο ή στην καλύτερη ένα εσωκομματικό σενάριο στην Εζεκία Παπαιωάννου [γραφεία ΑΚΕΛ].

Όταν όμως η αγωγή του τέως επιστήθιου φίλου και στενού συνεργάτη του Δημήτρη Χριστόφια, Μιλτιάδη Νεοφύτου, έλαβε σάρκα και οστά ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όλα έλαβαν αλλιώτικη τροπή.

Η αγωγή που αξιώνει λίγο περισσότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ, από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφορά:

– Οικοδομικές εργασίες στην οικία του Δημήτρη Χριστόφια στην Μακεδονίτισσα.

– Οικοδομικές εργασίες στο εξοχικό του τέως Προέδρου στο Κελλάκι.

– Ενοίκια για το επιτελείο του Δημήτρη Χριστόφια

– Χρήματα που κατέβαλλε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου στην Ομόνοια ενόσω ήταν Πρόεδρός της.

Στις 20 του περασμένου Οκτώβρη διά του Δικαστού, Ν.Σάντη, ανακοινώθηκε ότι η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση, επιφυλάσσεται.

Σήμερα, περίπου 3 μήνες μετά, δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, αλλάζοντας τις αρχικές προσδοκίες τουλάχιστον της πλευράς του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Το σενάριο που φέρεται να τυγχάνει επεξεργασίας από τις δυο πλευρές, είναι αυτό του εξώδικου διακανονισμού μεταξύ των Νεοφύτου και Χριστόφια.

Aπό πλευράς του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, γίνεται λόγος για απόσυρση της αγωγής εκ μέρους του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ωστόσο το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ωρών.

Σύμφωνα με  ένα εκ των δικηγόρων του κ. Χριστόφια Ανδρέας Παπαχαραλάμπους., ο κ. Νεοφύτου προτίθεται να προβεί σε σχετική δήλωση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας την ερχόμενη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, με την οποία θα αποσύρει την αγωγή του εναντίον του κ. Χριστόφια.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε κάποιο αντάλλαγμα προκειμένου ο κ. Νεοφύτου να αποσύρει την αγωγή του, ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε αρνητικά. «Σε καμία περίπτωση», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για εξώδικο διακανονισμό.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε και με το δικηγόρο του κ. Νεοφύτου, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι τα δύο μέρη προβαίνουν σε κάποιες συζητήσεις.

Φρόσω Βιολάρη

One thought on “Εξελίξεις «φωτιά» στην υπόθεση Μιλτή – Χριστόφια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.