Από το one night stand στη σχέση – Ενα ζευγάρι εξηγεί πώς συνέβη

Όταν ο Τάiλερ γνώρισε την Μάριον στο Tinder, δεν έψαχνε για μακροχρόνια σχέση.

Φλέρταραν για μερικούς μήνες όταν εκείνη του πρότεινε να βγουν για φαγητό. «Είχαμε συμφωνήσει πως θα είναι μία συνάντηση για να γνωριστούμε γενικά και δεν υπήρχε καμία πρόθεση να συμβεί τίποτα από την πρώτη φορά».

 

Μετά το δείπνο πήγαν στο σπίτι του και έκαναν σεξ.

Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκαν για πρώτη φορά μαζί και ανακάλυψαν ότι είχαν ισχυρή σεξουαλική χημεία. Συνέχισαν να κάνουν σεξ για τους επόμενους τέσσερις μήνες, μέχρι που μια μέρα εκείνος συνειδητοποίησε ότι είχε αναπτύξει συναισθήματα για την Mάριον, πράγμα που κανείς τους δεν περίμενε.

Περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και εκτός από παθιασμένο και έντονο σεξ που δεν είχαν ξανακάνει με άλλους, συζητούσαν και αυτό ίσως ήταν ο λόγος που ένιωσαν να έρχονται πιο κοντά και πνευματικά.

Ο Τάιλερ πιστεύει ότι οι χαμηλές προσδοκίες επέτρεψαν σε αυτόν και τον Mάριον να δημιουργήσουν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης χωρίς να αισθάνονται πίεση να οδηγήσει κάπου αυτό που ζούσαν. “Από την αρχή, υπήρξε μια μεγάλη ειλικρίνεια”, λέει. “Ήταν κάτι προσωρινό, οπότε ήταν εύκολο απλά να δείξω τις επιθυμίες και τις ανάγκες μου”.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τον Mάρκ κα τη Σάλυ που ξεκίνησαν ως οne night stand και είναι παντρεμένοι εδώ και 29 χρόνια.

Μπορεί να νομίζεις πως πρόκειται μόνο για κάτι το περιστασιακό, όμως η επιστήμη συμφωνεί πως μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο.

Στην εποχή του Tinder και άλλων site γνωριμιών το να βρεις κάποιον ή κάποια για σεξ ποτέ δεν ήταν ευκολότερο.

Για πολλούς αυτές οι εφαρμογές είναι ο τρόπος να γνωρίσουν άτομα χωρίς αναστολές και ταμπού.

Παρόλα αυτά το one night stand φαίνεται πως μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο και, αν και δεν υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα που να δείχνουν πόσο συχνά συμβαίνει αυτό, οι ειδικοί αναφέρουν πως το 30% των σχέσεων στην Αμερική ξεκίνησαν ως One night stand.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για one night stand ίσως εξακολουθούν να αναζητούν υποσυνείδητα έναν καλό σύντροφο, κάποιον που είναι διαφορετικός.

Έρευνες δείχνουν επίσης ότι οι άνδρες έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να πιστεύουν ότι το σεξ βοηθάει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης.

Κάτι το οποίο βγάζει ένα νόημα: το να κανείς απλά και μόνο σεξ από την αρχή, μπορεί να δημιουργήσει ισχυρή συναισθηματική σχέση με κάποιον, επειδή έχετε ήδη σπάσει ένα μεγάλο ταμπού και αισθάνεστε πιο άνετα, βλέποντας το άλλο άτομο γυμνό.

Γνωρίζετε ήδη πώς το άτομο συμπεριφέρεται στο κρεβάτι. Καθώς γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, είναι δυνατόν να αποκτήσετε περισσότερα συναισθήματα.

Ενώ διάφοροι παράγοντες όπως η τύχη, το timing και η χημεία διαδραματίζουν προφανώς ρόλο στο αν ένα one night stand μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανθρώπινη βιολογία μας προδιαθέτει να αναπτύξουμε βαθύτερα συναισθήματα για κάποιον που έχουμε σεξουαλική επαφή έστω μία φορά.

Πολλά έχουν γραφτεί για το ρόλο που διαδραματίζει η ωκυτοκίνη ή αλλιώς “ορμόνη της δέσμευσης” στην ανάπτυξη συναισθημάτων η σεξουαλική επαφή αυξάνει επίσης το επίπεδο ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, το οποίο μπορεί επίσης να λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο.

Για κάποιους λοιπόν είναι από την αρχή ξεκάθαρο πως θέλουν κάτι γρήγορο και περιστασιακό και τίποτα άλλο. To one night stand όμως μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά αν κάποιος αισθανθεί κάτι περισσότερο από έλξη.

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν θα σου συμβεί και εσένα είναι να παρατηρήσεις . Αν το σεξ είναι εκπληκτικό, αλλά δεν έχετε πολλά να πείτε αυτό είναι σημάδι πως δεν θέλει κάτι περισσότερο. Αλλά αν απολαμβάνετε την παρέα ο ενός του άλλου πριν και μετά το σεξ, μπορεί να υπάρχει κάτι βαθύτερο εκεί που αξίζει να ανακαλύψετε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.