«Ξύρισαν» τον παπα-Φούντα!

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης καθαίρεσε ιερέα που καλλιεργούσε χασίς.

Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών «ξύρισαν» τον… παπα-«φούντα» της Κρήτης! Ο 49χρονος ρασοφόρος από χωριό του Δήμου Φαιστού είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς, όταν εντοπίστηκε να καλλιεργεί κάνναβη μέσα στο σπίτι του…

Με απόφαση που ελήφθη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης ο ιερέας – ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος ως την εκδίκαση της υπόθεσής του – καθαιρέθηκε και επανήλθε στις τάξεις των λαϊκών.

Οι άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς είχαν μείνει άναυδοι τον Αύγουστο του 2017, όταν είχαν εντοπίσει στο σπίτι του ιερωμένου 95 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο δενδρύλλια ύψους 1,80 μ., ενώ είχαν βρει ακόμη σπόρους κάνναβης και φυσίγγια.

Οργή

GAP, loves Cretan hash…

Οταν αποκαλύφθηκε ότι ο εφημέριος το… «φούντωνε», ο ίδιος είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι ήταν περιστασιακός χρήστης κάνναβης και καλλιεργούσε τα δενδρύλλια αποκλειστικά για προσωπική χρήση, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στη διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, η πράξη του και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, που είχαν κάνει τον γύρο της Κρήτης σε χρόνο μηδέν, είχαν προκαλέσει οργή στον εκκλησιαστικό χώρο και αναστάτωση στους πιστούς, οι οποίοι ως τότε είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για τον παπά τους.

Οι διωκτικές Αρχές είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του ιερέα εξαιτίας της συμπεριφοράς του, που φέρεται ότι τους είχε κινήσει υποψίες. Μετά τη σύλληψή του ο 49χρονος ιερωμένος είχε περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και την επομένη πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, όπου του ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών παρά μη τοξικομανή υπό τη μορφή κατοχής και καλλιέργειας, χρήση κατ’ εξακολούθηση παρά μη τοξικομανή και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Εύα Παπαδάτου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.