Σιβηρία: Σε αυτό το χωριό το θερμόμετρο έδειξε -62!

Ακραίο ψύχος στη Σιβηρία – Με θερμοκρασίες κατάψυξης γιόρτασαν τα Θεοφάνεια στη Ρωσία.

Κι ενώ εδώ το θερμόμετρο κινείται γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου σε ένα χωριό της Ρωσίας το θερμόμετρο έφτασε στους -62 και δικαιωματικά θεωρείται το πιο κρύο μέρος στον κόσμο.

Σπίτια παγωμένα, άνθρωποι που με δυσκολία κυκλοφορούν έξω και χιόνια παντού είναι η εικόνα στο χωριό Γιάκτσουκ της Σιβηρίας, όπου σύμφωνα με τοπικά μέσα κάποια στιγμή η θερμοκρασία έπεσε στους -67! Κανονική κατάψυξη.

Στην Ουλάν-Ουντέ, πρωτεύουσα της γειτονικής περιφέρειας της Μπουργιατίας, ο υδράργυρος έπεσε στους -32 βαθμούς και αναμένεται να συνεχίσει να κατεβαίνει τις προσεχείς ημέρες.

Αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται ενώ οι ορθόδοξοι που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, μεταξύ των οποίων πολλοί Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί γιόρτασαν τα Θεοφάνεια χθες το βράδυ βουτώντας σε παγωμένους ποταμούς και λίμνες σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη.

Η θερμοκρασία παραμένει πάντως ήπια στη Μόσχα (-7 βαθμοί Κελσίου) όπου βούτηξε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για τα Θεοφάνεια

Στα παγωμένα νερά της λίμνης Σέλιγκερ, βόρεια της Μόσχας, βούτηξε προχθές βράδυ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τηρώντας την παράδοση των Θεοφανείων.

Φορώντας ένα γούνινο παλτό και μπότες ο ρώσος πρόεδρος πήγε σε μια απ’ τις αποβάθρες της λίμνης και χωρίς να το πολυσκεφτεί βούτηξε στο νερό, on camera και ενώ οι ιερείς γύρω του έψελναν για τον αγιασμό των υδάτων.

Παραδοσιακά στη Ρωσία  η τελετή αυτή γίνεται τη νύχτα της 18ης προς 19η Ιανουαρίου. Φέτος ο καιρός ήταν πολύ πιο ήπιος σε σχέση με άλλες χρονιές σχολιάζει το RT, καθώς η θερμοκρασία στη λίμνη Σέλιγκερ ήταν – 6 βαθμοί Κελσίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.