Σύνδεσμος Αξιωματικών: «Κύριε Φωκαΐδη μην επιστρέψεις στο ΥΠΑΜ»

Το μήνυμα να μην επιστρέψει στο Υπουργείο Άμυνας στην περίπτωση που εξασφαλίσει εκ νέου υπουργικό θώκο, έστειλε στον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, Συνταγματάρχης Χρίστος Ψαράς.

«Αν έχετε πρόθεση να συνεχίσετε να πολιτεύεστε, σας συμβουλεύουμε για το όφελος της Υπηρεσίας αλλά και το δικό σας, όχι στο Υπουργείο Άμυνας» τονίζει στην επιστολή του προς τον κ. Φωκαΐδη, ημερομηνίας 19/1/2018. Παράλληλα, ο κ. Ψαράς καταλογίζει στον Υπουργό Άμυνας «βαρύτατες ιστορικές και εθνικές ευθύνες» διότι, όπως καταγγέλλει, αποδέχθηκε την ουσιαστική απουσία των στρατιωτικών από τις διαπραγματεύσεις στο εθνικό μας ζήτημα με αποτέλεσμα η τουρκική πλευρά να κόβει και να ράβει στα κεφάλαια του εδαφικού, της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της απόσυρσης στρατευμάτων.

Ειδικότερα, επ’ ευκαιρία της λήξης της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αξιωματικών προέβη σε αξιολόγηση – απολογισμό του έργου του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη. «Η ίδια η αποστολή του Στρατιωτικού επιβάλλει τον απολογισμό έργου, μετά από κάθε δραστηριότητα και, πολύ περισσότερο, με την ολοκλήρωση ενάσκησης διοικητικών καθηκόντων. Πέραν της αυτοκριτικής, ο κύριος Υπουργός Άμυνας, ως πολιτικός προϊστάμενος μετά από τέσσερα χρόνια, δεν θα τύχει καμίας προνομιακής εξαίρεσης. Η βελτίωση επιτυγχάνεται με την αποφυγή επανάληψης του λάθους και με την ανάληψη ευθύνης» τονίζει, στην επιστολή του ο κ. Ψαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρά, η αποτυχία του Υπουργού έγκειται στο ότι:

1. Η Ε.Φ. ακολουθεί φθίνουσα πορεία και αυτό οι εκ των έσω το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

2. Όσο το «ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου» δεν μετουσιώνεται σε πράξη, οι όποιες άλλες συμφωνίες ή μνημόνια που υπογράφονται καθίστανται δευτερευούσης σημασίας.

…και πολλά άλλα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.