«Ο Ερντογάν κήρυξε ανοικτό πόλεμο κατά του Σενέρ Λεβέντ»

O Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος – συγγραφέας και στενός φίλος του Σενέρ Λεβεντ, Ιμπραχίμ Αζιζ, μίλησε στο ΣΙΓΜΑ για τους προπηλακισμούς και τους βανδαλισμούς που δέχτηκε η εφημερίδα «Αφρίκα», κατ’ εντολή του Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα (22/1).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Ερντογάν, επειδή αδυνατεί να ελέγξει τα κατεχόμενα στον βαθμό που ελέγχει την Τουρκία, παρακίνησε τον όχλο και τους γκρίζους λύκους που επηρεάζει, για να φιμώσει τον Σενέρ Λεβεντ και την εφημερίδα «Αφρίκα».

Ο κ. Αζιζ υπογράμμισε ότι τα κατεχόμενα μπορεί να ελέγχονται από την Τουρκία, όμως είναι μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της Ε.Ε. και ως εκ τούτου δεν μπορούν να λειτουργούν οι λεγόμενοι “θεσμοί” όπως λειτουργούν στην Τουρκία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εφημερίδα «Αφρίκα» ως φρούριο αντίστασης και αντιπολίτευσης κατά της Τουρκίας στα κατεχόμενα, συγκεντρώνοντας στις τάξεις της ανθρώπους της διανόησης και της ελευθερίας του λόγου.

Η αντιπολίτευση που ασκεί ο Σενέρ Λεβεντ και οι αρθρογράφοι του προς την Τουρκία έχουν εξοργίσει τον Ερντογάν, σημείωσε ο κ. Αζιζ, υπενθυμίζοντας το σκίτσο της εφημερίδας με ένα ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου.

Ως εκ τούτου, η αδυναμία του να φιμώσει την εφημερίδα και τον ίδιο τον Σενέρ Λεβεντ μέσα από τους «θεσμούς» των κατεχομένων, οδήγησε τον Ταγίπ Ερντογάν να παρακινήσει τον όχλο να το πράξει, κηρύσσοντας ανοικτό πόλεμο εναντίον του.

Όσον αφορά τον κ. Ακιντζί, σύμφωνα με τον φιλοξενούμενο της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι», απομακρύνθηκε από αυτά που υποστήριζε «μόλις κάθισε στην πολυθρόνα του», όπως χαρακτηριστικά είπε.

>>> “Βουλευτής των εποίκων: “Στη μούρη της Ντεριά πέταξα την πατσαβούρα Αφρίκα”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.