Καλλιστεία για καμήλες: Διαγωνιζόμενες αποκλείστηκαν λόγω …μπότοξ

Ξέσπασε σκάνδαλο λόγω του ότι βρέθηκαν να έχουν κάνει μπότοξ

Σκάνδαλο ξέσπασε στα ετήσια καλλιστεία για καμήλες στη Σαουδική Αραβία αφού δώδεκα διαγωνιζόμενες βρέθηκαν να έχουν κάνει… μπότοξ κατά παράβαση του κανονιμσού του βασιλιά Αμπντουλαζίζ που αναφέρει ότι: Καμήλες που θα βρεθούν να έχουν φουσκώσει τα χείλη τους, να είναι ξυρισμένες, να είναι βαμμένες ή να έχουν υποστεί αλλαγές στη φυσιολογία τους θα αποκλείονται.

«Οι καμήλες είναι το σύμβολο της Σαουδικής Αραβίας. Στο παρελθόν την προστατεύαμε γιατί ήταν εργαλείο, τώρα την προστατεύουμε για να συντηρήσουμε την παράδοσή μας» δήλωσε ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής Φαζουάν αλ Μάντι.

Ο ανταγωνισμός στον εν λόγω διαγωνισμό είναι μεγάλος αφού τα χρηματικά βραβεία φτάνουν συνολικά τα 57 εκατομμύρια δολάρια ενώ εκτός από το κυρίως βραβείο για την πιο όμορφη καμήλα υπάρχουν βραβεία για την πιο γρήγορη καμήλα, για την πιο υπάκουη, για την καμήλα με το καλύτερο κούρεμα και για την καλύτερη πόζα σε φωτογραφία.

Η σπουδαιότητα του διαγωνισμού φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει κατασκευάσει και τον ειδικό χώρο στον οποίο διεξάγονται τα καλλιστεία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.