Προεκλογική δήλωση Αναστασιάδη για την εισβολή «άναψε φωτιές»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την δήλωση για τα Σκόπια, η οποία μονοπωλεί σήμερα την πολιτική επικαιρότητα, προέβη σε νέα δήλωση η οποία θα συζητηθεί, αυτή την φορά για το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις. 

Σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο “Όλα στο φως”, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Δόνας Καπαρτή, κατά πόσο αναφέρονται σε εισβολή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, προέβη στην εξής δήλωση: Έχει σημασία αν γίνεται αναφορά στην εισβολή; Η εισβολή έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια και μιλούν για λύση του κυπριακού προβλήματος. Ωστόσο, δεν παραγνωρίστηκε ποτέ ότι πρόκειται για παράνομη επέμβαση της Τουρκίας. Δεν είναι πως ονομάζεται η παράνομη ενέργεια, η ανάγκη λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Οι λέξεις έχουν τη σημασία τους αλλά να μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν με λαϊκισμούς και εύκολα συνθήματα ωθήσαμε το λαό να προσφύγει στο ΕΔΑΔ το οποίο ανεγνώρισε ότι η επιτροπή αποζημιώσεων ουσιαστικά θα επιλύσει τα ζητήματα, αλλά αποτελεί στην ουσία τουρκικό ένδικο μέσο.  Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μετά από 43 ολόκληρα χρόνια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε μεγάλο βαθμό έχει υιοθετήσει τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής Πλευράς ότι χωρίς λύση στα ζητήματα εγγυήσεων, επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατού, το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί. 

Τόνισε ωστόσο ότι τα συνθήματα “Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους” και “Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι” μπορούσαν να σταθούν στα πρώτα χρόνια, ωστόσο τώρα δυστυχώς δεν μπορούν, λόγω του ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα. Δεν ξεχνάμε φυσικά και διεκδικούμε μια λύση, τόνισε.  «Δυστυχώς κάθε χρόνος και κάθε μέρα που περνά τσιμεντώνονται τετελεσμένα. Η Κερύνεια κάποτε είχε 4.000 κατοίκους, σήμερα έχει 42.000. Μπορείτε να το διανοηθείτε;» είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν φέρουν «ουδεμία» ευθύνη για αυτή την κατάσταση, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα αντίδρασης.  «Η μη λύση επιτρέπει δυστυχώς στην κατάχρηση και στην παγίωση των τετελεσμένων με βάση τις επιδιώξεις της κατοχικής Τουρκίας. Χρειάζεται απλά να είμαστε αρκούντως ρεαλιστές και αρκούντως διεκδικητικοί. Από τη μια αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος έχει σημασία, από την άλλη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχτούμε και τους όποιους όρους θέτει η Άγκυρα», κατέληξε.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ 24/01/2018

One thought on “Προεκλογική δήλωση Αναστασιάδη για την εισβολή «άναψε φωτιές»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.