Σκληρή επίθεση Θεοχάρους σε Αναστασιάδη για Κυπριακό, αλλά και δηλώσεις του για Σκοπιανό

“Η αναφορά Αναστασιάδη «ποιος θυμάται πια την εισβολή» υποδηλοί ότι οι πολιτικές του έχουν προσαρμοστεί στις αντίστοιχες τουρκικές για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974 και όχι στρατιωτική επέμβαση και κατοχή”. 

“Η δήλωση είναι εξόχως απαράδεκτη και προκλητική για το λαό μας ο οποίος δεν ξεχνά, ασχέτως εάν ο Πρόεδρος, έχει βάλει την εισβολή στο ράφι. 

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Η θέση του ότι έχει ξεχαστεί η εισβολή, παραπέμπει προφανώς στην άλλη του θέση περί της παραμονής τουρκικού στρατού για μεταβατική περίοδο αγνώστου χρονικού διαστήματος μετά τη λύση».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις θέσεις Αναστασιάδη στο Κυπριακό και σημειώνει ότι «υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχίσει να το διαχειρίζεται, διότι με την πολιτική του δεν οδηγεί στην άρση των τετελεσμένων της εισβολής αλλά στη νομιμοποίηση τους». 

«Για αυτό και πρέπει να φύγει, να παραδώσει την εξουσία στον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος με ισχυρή εντολή του Κυπριακού λαού θα παλέψει για την απελευθέρωση και όχι τη νομιμοποίηση της κατοχής», καταλήγει η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη επιτίθεται παράλληλα στον Νίκο Αναστασιάδη για τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό

“Σε συνέχεια των όσων δηλώσαμε χθες και προσμετρώντας τις αντιδράσεις ολόκληρου του Ελληνικού λαού, επαναλαμβάνουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προβεί σε νέο μοιραίο ατόπημα τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν η ονομασία στο Σκοπιανό θα είναι ακόμη και Βόρειος Ελλάδα! Τη στιγμή που η Ελλάδα δίδει μάχη, ο Πρόεδρος καρφώνει πισώπλατα την εθνική προσπάθεια”, αναφέρει.

“Εάν δεν ήταν ατόπημα αυτό στο οποίο προέβη, δεν θα έτρεχε πίσω του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή ο Νίκος Αναστασιάδης προκαλεί την συνείδηση ενός ολόκληρου έθνους, συνεπώς, δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε για τις τύχες της Κύπρου και των παιδιών μας. 

Ο ίδιος δείχνει με τις πράξεις του ότι βρίσκεται στην έξοδο και προσπαθεί έστω και την υστάτη να επιβάλει τις απαράδεκτες αντεθνικές θέσεις του. Ο λαός θα τον αποπέμψει”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

>>> Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ψεύτης, αναξιόπιστος, δεν σέβεται ούτε πατρίδα, ούτε ήρωες, ούτε αγώνες, ούτε τον μόχθο του Λαού!

One thought on “Σκληρή επίθεση Θεοχάρους σε Αναστασιάδη για Κυπριακό, αλλά και δηλώσεις του για Σκοπιανό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.