Τα πουλημένα τομάρια του [sir Easy] UnitedCyprusNow!

Ήθελα να ’ξερα τι ψηφίζουν αυτοί οι γιουνάιτεντ, που βρίζουν τους Ε/κ ως «γαλάζιους λύκους».

Γράφει ο Άριστος Μιχαηλίδης

Άντε πάλι οι φωστήρες της τρισηλιθίου όποιας λύσης. Κρύφτηκαν κάμποσο καιρό μετά από το πατατράκ του Κραν Μοντάνα, όπου προσγειώθηκαν οι ψευδαισθήσεις και τα κούφια λόγια, και τώρα είδαν διαδήλωση υπέρ της ειρήνης στα κατεχόμενα και βγήκαν να βγάλουν απωθημένα. Όχι, βέβαια, απωθημένα εναντίον της Τουρκίας, αλλά εναντίον των Ελληνοκυπρίων (αλίμονο!) που είδαν την επίθεση των Γκρίζων Λύκων εναντίον του Σενέρ Λεβέντ και ανησύχησαν. Ονομάζουν αυτούς τους Ελληνοκύπριους «γαλάζιους λύκους» και τους ταυτίζουν με τους φονιάδες Γκρίζους Λύκους.

Έχουμε και εκλογές και πρέπει να διατηρήσουμε ήπιο κλίμα, που λένε κι οι ηγέτες μας, αλλά δεν αντέχονται οι άθλιοι. Παρακολουθούσα χθες τις εκστρατείες μερικών στα (αντι) κοινωνικά δίκτυα και έφριξα με την καφρίλα τους. «Να, με αυτούς τους Τουρκοκύπριους θέλουμε να ζήσουμε», έλεγαν εκστασιασμένοι, «με αυτούς που βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα για ειρήνη και επανένωση.» Οι Τουρκοκύπριοι καλά έκαναν και διαδήλωσαν, αλλά πού να πάρει, μπορεί κανείς να εξηγήσει τη λογική να διαδηλώνουν με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον του Σενέρ Λεβέντ, αλλά τον ίδιο τον Λεβέντ να μην τον αφήνουν να βγει στο βήμα να μιλήσει; Για να μην προκαλέσουν τον Ερντογάν; Για να του δείξουν ότι η διαδήλωσή τους δεν έχει σχέση με το ότι ένας δικτάτορας της Ανατολίας στέλνει φιρμάνι από τ’ ανάθεμα που βρίσκεται να εξοντωθεί ένας δημοσιογράφος στην κατεχόμενη Κύπρο; Και τότε προς τι η αντίδρασή τους αν δεν είναι για να απαλλαγούν από τον τουρκικό εναγκαλισμό, που όντως τους πνίγει και τους εξαφανίζει ως κυπριακή κοινότητα; Διότι, αυτό είναι το ζητούμενο, και για να υπάρξει κοινός αγώνας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, πρέπει να είναι αγώνας για να απαλλαγεί η Κύπρος από την Τουρκία. Και μέχρι τώρα δεν είδαμε καμιά τέτοια διάθεση από τους Τουρκοκύπριους. Η αντίδρασή τους αφορά τη διεκδίκηση περισσότερης αυτονομίας της «κρατικής οντότητάς» τους και όχι, βέβαια, την πραγματική επανένωση της Κύπρου.

Η ανατροπή θα γίνει μόνο όταν οι Τουρκοκύπριοι αντιληφθούν ότι δεν τους συμφέρει η ταύτιση με την Τουρκία, αλλά μόνο η κοινή πορεία με τους Ελληνοκύπριους σε ένα γνήσια ανεξάρτητο δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος, που δεν θα εκχωρεί σε καμιά ξένη χώρα το δικαίωμα να το ελέγχει. Αλλιώς, τα κούφια λόγια τ΄ ακούμε πάρα πολλά χρόνια, ας τα λένε πια στις γιούνισεξ ποιητικές βραδιές και στα σαλόνια τους οι Ελληνοκύπριοι γιουνάιτεντ, που βλέπουν όλους τους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους ως «γαλάζιους λύκους», ακραίους, που δεν θέλουν να ζήσουν με τους Τουρκοκύπριους.

Δεν κατάλαβαν τίποτα και κάνουν και τους έξυπνους. Προσβλητικοί, προκλητικοί και αντιδημοκρατικοί. Και δεν είναι ομαδούλες άνευ σημασίας. Είναι στελέχη μεγάλων κομμάτων, είναι στην κυβέρνηση, σε επιτελεία, σε πανεπιστήμια, σε Μέσα Ενημέρωσης, έχουν λόγο για το μέλλον μας. Αυτοί είναι που ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένιωσε την ανάγκη να τους ενημερώσει με τον γνωστό φάκελο με τα απόρρητα έγγραφα, για τις προσπάθειες που κατέβαλε να ανταποκριθεί στα χυδαία όνειρα που έχουν για την πατρίδα μας. Γι΄ αυτό και έχουν ιδιαίτερη σημασία οι σημερινές εκλογές. Αυτοί πρέπει να πάρουν απάντηση από τον λαό. Διότι, σήμερα θα ψηφίσει αν θα βάλει τέρμα σε αυτή την ασυδοσία ή αν θα επιτρέψει να συνεχίζεται μέχρι την τελική εξόντωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, μέχρι να τουρκέψει η πατρίδα τους.

Υ.Γ. Και τι θα πούμε στους ξένους, τι θα πούμε στον ΟΗΕ, αν απορρίψουμε αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα και θέλουμε μια άλλη στρατηγική για να βγούμε από τα αδιέξοδα; ρωτούν δήθεν αγωνιωδώς αυτοί οι τύποι και οι κομματάρχες ομοϊδεάτες τους. Θα πάμε να αναιρέσουμε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη ΔΔΟ; Μου αρέσουν οι αφιλότιμοι, που θυμούνται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αλά καρτ. Μόνο αυτά για τη ΔΔΟ ξέρουν. Τα άλλα, που λένε για παράδοση της Αμμοχώστου στους Αμμοχωστιανούς δεν τα ξέρουν. Ούτε αυτά που απαιτούν αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Ούτε αυτά που ζητούν ανάκληση της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Αλλά, ας μείνουμε στη ΔΔΟ. Για πρώτη φορά ο όρος διζωνικότητα εμφανίστηκε σε ψήφισμα, το 649 του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις 12 Μαρτίου 1990. Και για να εμφανιστεί συμφώνησε με αυτό ο τότε Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου. Θα κτίσουμε το μέλλον μας με βάση το τι συμφώνησε ο Βασιλείου και ας έγινε εφιάλτης μέσα στα χρόνια της διαπραγμάτευσης;

Άριστος Μιχαηλίδης, “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.