Ανανεώθηκε η θητεία της UNFICYP

Τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης της UNFICYP ανανέωσε για ακόμα έξι μήνες μέχρι τις 31 Ιουλίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το ψήφισμα 2398 (2018) που υιοθέτησε.

Επίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες (σ.σ. τις ποιες;) της ηγεσίας των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επίτευξη συνολικής και ανθεκτικής διευθέτησης.

Σημειώνοντας τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για την Κύπρο, η οποία συνήλθε τον Ιούνιο του 2017 στο Κρανς-Μοντανά της Ελβετίας, προτρέπει τις πλευρές και όλους τους συμμετέχοντες να ανανεώσουν την πολιτική τους βούληση και δέσμευση για μια διευθέτηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζοντας το ψήφισμά του 2369 (2017), το Συμβούλιο κάλεσε τους ηγέτες των δύο πλευρών να εργαστούν, μεταξύ άλλων, για να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες για την επίτευξη σύγκλισης σε βασικά ζητήματα και να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα για διαπραγματεύσεις.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ χαρακτήρισε σημαντική την ενότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο. Μάλιστα, προτρέπει τις πλευρές να ανανεώσουν τη δέσμευση τους για διευθέτηση του ζητήματος, επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων και την πλήρη συμμετοχή των γυναικών και της κοινωνίας των πολιτών στην ειρηνευτική διαδικασία.

One thought on “Ανανεώθηκε η θητεία της UNFICYP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.