Αναστασιάδης – Μαλάς: Βρήκαν κλειστές πόρτες

Οι συναντήσεις των Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά με τις ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου έχουν περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα καθώς επί της ουσίας δεν επιφέρουν διαφοροποίηση των δεδομένων. Κι αυτό γιατί οι δύο μονομάχοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας βρήκαν κλειστές πόρτες από τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου. Μια εξέλιξη την οποία, τα δύο επιτελεία, δεν κρίνουν ως αρνητική.

Αντίθετα, θεωρούν ότι αυτό επιτρέπει τόσο στο επιτελείο Αναστασιάδη όσο και στο επιτελείο Μαλά να κινηθούν ελεύθερα προς τα στελέχη και τους οπαδούς των κομμάτων, επιχειρώντας να τους πείσουν να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν. Η ύπαρξη ηθικών φραγμών –λόγω κάποιας κομματικής απόφασης– δεν μπαίνει ούτε για τα επιτελεία των υποψηφίων αλλά κυρίως για τους ψηφοφόρους.


Με κάνεναν αποφάσισε να ταχθεί το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, το οποίο συνεδρίασε χθες Τρίτη. H πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει σήμερα Ττάρτη είναι όπως να μη στηρίξουν κανένα εκ των δύο υποψηφίων.


Την ερχόμενη Κυριακή έχοντας βάλει Αναστασιάδη και Μαλά στη ζυγαριά θα μπορούν μακριά από κομματικές αποφάσεις και υποδείξεις να πράξουν αυτό που οι ίδιοι εκτιμούν ως το καλύτερο για τον τόπο. Φαίνεται την ίδια ώρα πως και τα κόμματα που έμειναν χωρίς δικό τους υποψήφιο την Κυριακή δεν μπαίνουν στη λογική του να εγείρουν εμπόδια ή να κατευθύνουν επισήμως τους ψηφοφόρους τους προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Στέκονται στη θέση ότι δεν υποστηρίζουν ούτε Αναστασιάδη, ούτε Μαλά και απ’ εκεί και πέρα οι ψηφοφόροι τους μπορούν να πράξουν αναλόγως. Και βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν δύνανται να καλέσουν δημοσίως ψηφοφόρους και οπαδούς να μην πάνε στην κάλπη ή να ρίξουν λευκό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης συνομίλησε τηλεφωνικώς με τους ηγέτες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ενώ σήμερα θα συναντηθεί με Γ. Λιλλήκα και Μ. Σιζόπουλο. Δεν αποκλείονται κι άλλες συναντήσεις αύριο και μεθαύριο. Παράλληλα στο επιτελείο Αναστασιάδη ερμηνεύουν ως ψήφο εμπιστοσύνης τη στήριξη από ΣΕΚ και ΚΕΒΕ.

Ο Σταύρος Μαλάς πέρασε χθες από τα γραφεία δύο εκ των αντιπάλων του της περασμένης Κυριακής, Ν. Παπαδόπουλο και Γ. Λιλλήκα, ενώ είδε επίσης Μ. Σιζόπουλο και Ελ. Θεοχάρους. Από τις συναντήσεις διαπιστώθηκε απλώς ότι μεταξύ τους υπάρχει χάσμα και δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

Φρίξος Δαλίτης “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.