Ραντεβού με την ιστορία δίνει ο Μίκης: «Μην πτοείστε» το μήνυμά του για το συλλαλητήριο

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν φοβάται από την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του – «Θα καταλήξουν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» λέει για τους δράστες…

Ραντεβού με την ιστορία δίνει για σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης στέλνοντας μήνυμα ότι οι απειλές των κουκουλοφόρων που πέταξαν κόκκινες μπογιές στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου δεν τον φοβίζουν αλλά τον ατσαλωνουν.

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη καθώς όλοι περιμένουν να ακούσουν το μήνυμά του από την πλατεία Συντάγματος στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Αναφερόμενος ειδικά στους δράστες της επίθεσης με μπογιές ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε μέσω κύκλων του ότι όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα… καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Ο ίδιος ο Μίκης δήλωνε «ήρεμος και έτοιμος» για το συλλαλητήριο ενώ απευθυνόμενους σε όσους θέλουν να κατέβουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν τους κάλεσε «να μην πτοηθούν» αλλά «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Μίκης για τον βανδαλισμό: Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας Συντάγματος» επισημαίνουν συνεργάτες του Μίκη

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία» και το ραντεβού αυτό δεν το αλλάζει.

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο μουσικοσυνθέτης, καθιστώντας σαφές ότι όχι μόνο δεν φοβάται τις απειλές των κουκουλοφόρων που το μεσημέρι του Σαββάτου πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του, αλλά αισθάνεται πλέον πιο αποφασισμένος για την αυριανή μεγάλη εκδήλωση.

Μέσω προσκείμενων κύκλων που μίλησαν στον ΣΚΑΊ, ο Μίκης Θεοδωράκης  απάντησε ότι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του, όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα… καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης για το συλλαλητήριο ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο προκειμένου να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία .

Η επίθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από αγνώστους, πιθανώς αντιεξουσιαστές.

Οι άγνωστοι που έφτασαν στο σπίτι του Μίκη στην Ακρόπολη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού.

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» έγραψαν οι άγνωστοι που υπέγραψαν με το Α της αναρχίας.

O Ψαραντώνης στον τάφο του Καζαντζάκη με Κρητικούς και κατσούνες 

Μια συμβολική στιγμή λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό.

Ο γνωστός Ψαραντώνης συνοδευόμενος από έφιππους Κρητικούς αλλά και από το γιο του Λάμπη Ξυλούρη βρέθηκε στον τάφο του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, και από εκεί αφιέρωσε ενόψει συλλαλητηρίου ένα τραγούδι προς το ελληνικό λαό που: «σηκώνει τό νάστημα του, ρνούμενος νά πουλήσει τήν στορία του. να κάλεσμα στό χρέος το γνα, γεμτο συμβολισμούς» , σημειώνεται στη λεζάντα που συνοδεύεται το στιγμιότυπο

Αναλυτικά σημειώνεται στο βίντεο:

« Ψαραντώνης με τόν γιό του Λάμπη Ξυλούρη καί τούς φιππους Κρητικούς πού νέβηκαν στό συλλαλητήριο τς Θεσσαλονίκης, λίγο πρίν νέβουν στό συλλαλητήριο τς θήνας (4/2 στό Σύνταγμα), τραγουδον τό «Πότε θά κάνει ξαστεριά», πάνω πό τον τάφο το Νίκου Καζαντζάκη. Το φιερώνουν στόν λληνικό λαό πού σηκώνει τό νάστημα του, ρνούμενος νά πουλήσει τήν στορία του. να κάλεσμα στό χρέος το γνα, γεμτο συμβολισμούς!

…»Δέν εσαι να θλιο λιγόστιγμο κορμί· πίσω πό τήν πήλινη ρεούμενη μάσκα σου να πρόσωπο χιλιοχρονίτικο νεδρεύει. Τα πάθη σου κ’ ο δέες σου εναι πιό παλιά πό τήν καρδιά καί τό μυαλό σου.

Τό σμα σου τό όρατο εναι ο πεθαμένοι πρόγονοι κι ο πόγονοι ο γέννητοι… (Ν. Καζαντζάκης)».

Γκοτζαμάνηδες της Αριστεράς; Η κυβέρνηση τρέμει τη μαζικότητα του συλλαλητηρίου της Κυριακής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.