«Ψήνεται» νέο κόμμα [παρακλάδι του ΔΗΣΥ] από τους αποβληθέντες από το ΔΗΚΟ

Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Αναταράξεις πολλών Ρίχτερ φέρνει η επόμενη μέρα των διαγραφών στο ΔΗΚΟ. Με τη δημιουργία νέας πολιτικής στέγης για όλους τους αποβληθέντες να παρουσιάζεται ως μονόδρομος.

Τα αποβληθέντα στελέχη παρουσιάζονται να είναι έτοιμα όταν και εφόσον οι συνθήκες θεωρηθούν κατάλληλες, να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση. Ο εκ των αποβληθέντων στελεχών του Εκτελεστικού Γραφείου, Χρίστος Φλουρέντζος, ανέφερε ότι «ο υπέροχος δηκοϊκός κόσμος θα έχει πολιτική στέγη».

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκάλεσε χθες Τρίτη παραιτήσεις και μαζικά πυρά κατά της ηγεσίας του κόμματος, η οποία από την πλευρά της δεν σηκώνει το γάντι, θέλοντας να αφήσει το όλο θέμα να εκτονωθεί και να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό άλλωστε εξηγεί και το γεγονός ότι επιδόθηκαν κατηγορητήρια και συγκλήθηκε συνεδρία του Πειθαρχικού αμέσως μετά το πέρας των προεδρικών εκλογών, με μια διαδικασία η οποία κινήθηκε σε εξπρές ρυθμούς. Με το κλείσιμο του συγκεκριμένου κεφαλαίου είναι προφανές ότι η ηγεσία του κόμματος θέλει να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο αλώβητη προς το εκλογικό συνέδριο τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο, αλλά και να «αποδώσει» ευθύνες για το αποτέλεσμα της εκλογικής ήττας.

Ο απόηχος, ωστόσο, δεν αναμένεται να κοπάσει σύντομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ετοιμάζεται να προβεί σύντομα σε δημόσιες καταγγελίες που θα καλύπτουν όλη την πορεία των τελευταίων χρόνων που βρέθηκε στο πηδάλιο της ηγεσίας του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Πάντως, στην παρούσα φάση ο Μάριος Καρογιάν [Super Mario] δεν προτίθεται να εξαγγείλει τη δημιουργία οποιουδήποτε νέου πολιτικού σχήματος, παρόλο που αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μετά την αποβολή τόσο του ιδίου όσο και άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος. Προφανώς, όμως, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ θέλει να καταγράψει αντιδράσεις από όσους έχουν διαγραφεί όπως και από τη βάση του ΔΗΚΟ. Μέλη τοπικών επιτροπών του ΔΗΚΟ αλλά και απλοί ψηφοφόροι φέρονται να μην κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ενέργειες της ηγεσίας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Μάρκος Κυπριανού, για πρώτη φορά διαχώρισε τη θέση του με την απόφαση της ηγεσίας παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός στην τοποθέτησή του. Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ALPHA στην οποία ήταν φιλοξενούμενος και διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη, ανέφερε ότι «ενστικτωδώς, είμαι επιφυλακτικός και αρνητικός στις διαγραφές. Είναι στις υποχρεώσεις και τη δικαιοδοσία του Πειθαρχικού, αλλά προσωπική μου θέση είναι ότι η ολοκληρωτική ποινή πρέπει να επιβάλλεται αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες προσπάθειες».

Αποστάσεις από όσα τεκταίνονται στο ΔΗΚΟ κράτησε ο βουλευτής του κόμματος στη Λεμεσό Άγγελος Βότσης, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν κοντά στο κόμμα. Χαρακτήρισε θλιβερά τα όσα διαδραματίζονται από τη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ. Δήλωσε ακόμα ότι τα πάντα κινούνται με ρυθμούς «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε», εκφράζοντας τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η διαδικασία με παραπομπές στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι ακούν για καταγγελίες, αλλά καταγγελίες να μην γνωρίζουν και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, η οποία όπως είπε, δεν είναι ενταγμένη σε κανένα στρατόπεδο. Και την οποία παρουσίαζαν σε ένα βίντεο να ασκεί κριτική για τη νέα στρατηγική, σε μια συγκέντρωση η οποία δεν είχε θέμα τις προεδρικές εκλογές.

Η πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Αντιγόνη Παπαδοπούλου προχώρησε χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία για σχόλια που έγιναν σε βάρος της με αιχμές από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ύστερα κι από την επιλεκτική -όπως είπε- προβολή βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν σε συγκέντρωση δηκοϊκών στελεχών.

Η Αντιγόνη Παπαδούλου προχώρησε επίσημα σε καταγγελία στις 2/2/18.

Η Αστυνομία διερευνά το περιεχόμενο των σχολίων και την προέλευση τους και ετοιμάζει φάκελο ο οποίος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Χθες, καταγράφηκε η παραίτηση από μέλους του ΔΗΚΟ του δημοτικού συμβούλου Αγλαντζιάς Μαρίνου Κλεάνθους.

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη σημερινή κατάσταση στο ΔΗΚΟ εκφράζει με ανοικτή επιστολή της προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο το μέλος του κόμματος Μαρία Κολιού, η οποία υποδεικνύει προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι και εκείνος το 2013 επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, αλλά δεν διαγράφηκε. «…Στον 2ο γύρο επέλεξες τον ‘’ΚΑΝΕΝΑ’’, ενώ ο ίδιος σου ο αδελφός, ο αγαπητός Κωνσταντίνος, επέλεξε τον Νίκο Αναστασιάδη. Μήπως θα τον διαγράψεις και αυτόν από αδερφό σου;…», καταλήγει.

Αντίδραση καταγράφηκε και από τον Τάσο Κιτέου, έναν εκ των αποβληθέντων με απόφαση του Πειθαρχικού προχθές. «Μπορεί τα ΜΕΔ να μην πληρώνονται με τα λεφτά της μαμάς, αλλά για τα λεφτά της μαμάς που πήγαν χαμένα πληρώνουν κάποιοι άλλοι», έγραψε.

Φρίξος Δαλίτης “Φ”

>>> Καζάνι που βράζει το ΔΗΚΟ-Aποβολή Καρογιάν και άλλων 21

One thought on “«Ψήνεται» νέο κόμμα [παρακλάδι του ΔΗΣΥ] από τους αποβληθέντες από το ΔΗΚΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.