Δεν συνεχίζει στο ΥΠΟΙΚ ο Χάρης Γεωργιάδης – Αφυπηρετεί ο Κασουλίδης 

Το υπ. Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Νίκος Χριστοδουλίδης

Συνολικά τρία μέλη της σημερινής κυβέρνησης εξέφρασαν την επιθυμία να μη συνεχίσουν και στη νέα , είτε πλήρως, είτε στο ίδιο υπουργείο. Οι προθέσεις τους προέκυψαν μετά τις πρώτες επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη με τους υπουργούς του, για να διακριβώσει τις προθέσεις τους, εν όψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης που θα αναλάβει την 1η Μαρτίου.

Την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα έχουν ήδη εκφράσει ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ενώ ο Χάρης Γεωργιάδης δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Συνάντηση με τον Χάρη Γεωργιάδη είχε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες o Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν θα συνεχίσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σημείωσε παράλληλα ότι θα παραμείνει στην πολιτική, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από πιθανούς τρόπους αξιοποίησής του.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε εκφράσει παλαιότερα το ενδιαφέρον του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αναλαμβάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκει του Χάρη Γεωργιάδη, με τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο να πραγματοποιείται σε δύσκολο κλίμα.

Παράλληλα, ο Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, επιβεβαίωσε τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ο κύκλος της παρουσίας του στην πολιτική ζωή έχει κλείσει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι θέλει να αφυπηρετήσει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.