Προσωπικότητες του Ευρωκοινοβουλίου ζητούν προστασία του Σ. Λεβέντ από την τουρκική βαρβαρότητα

Τρεις ηγετικές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από διαφορετικές Πολιτικές Ομάδες, καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με γραπτή κατεπείγουσα παρέμβαση τους, να λάβει μέτρα για την προστασία του εκδότη της εφημερίδας «Αφρίκα» στα κατεχόμενα καθώς και τη διασφάλιση της ελευθερίας έκφρασης των ΜΜΕ.

Την παρέμβαση υπογράφουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Claude Moraes, (Ηνωμένο Βασίλειο), η Πρόεδρος της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών και της Επιτροπής Αναφορών, Cecilia Wikstrom (Σουηδία) και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Fabio Castaldo (Ιταλία), μετά από συντονισμό και ενέργειες του Κύπριου ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ, S&D).

Στην παρέμβαση τους κάνουν αναφορά στα γεγονότα που εξελίχθηκαν στα κατεχόμενα στις 22 Ιανουαρίου 2018, επισημαίνοντας τις επιθέσεις εναντίον των γραφείων της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», μετά από παρότρυνση του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και σημειώνουν ότι ο Σενέρ Λεβέντ συνεχίζει να φοβάται για τη ζωή του. Για αυτό  και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους ενημερώσει, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει για τη διασφάλιση της προστασίας του κ. Σενέρ καθώς και της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας των ΜΜΕ.

>>> Zorba the Cypriot

One thought on “Προσωπικότητες του Ευρωκοινοβουλίου ζητούν προστασία του Σ. Λεβέντ από την τουρκική βαρβαρότητα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.