Το κίνημα #MeToo, «εξαφανίζει» τα καλλίγραμμα κορίτσια από τους αγώνες!

Είναι γνωστά ως “τα κορίτσια”, ή “κορίτσια με μακριά πόδια”  ή απλώς, με την αγγλική τους ονομασία: “grid girls”. Ελκυστικές, συνήθως όχι και… πολύ βαριά ντυμένες, νεαρές γυναίκες που προσλαμβάνονται για να εργασθούν στη «βιτρίνα» και τις απονομές μεταλλίων σε αθλητικές εκδηλώσεις, που συνήθως κυριαρχούνται από άνδρες. Τώρα, πολλές από αυτές δεν εργάζονται, καθώς οι ευρωπαϊκές οργανώσεις αθλημάτων, περνούν μια φάση #MeToo.

“Αυτό το έθιμο δεν συμβαδίζει με τις αξίες της οργάνωσης μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Sean Bratches, διευθύνων σύμβουλος των εμπορικών επιχειρήσεων στο σιρκουί της Formula One, καθώς ανακοίνωσε ότι τα καλλίγραμμα κορίτσια “δεν θα εμφανίζονταν πλέον στην πίστα των αγώνων μας, ανά τον κόσμο”. Η Formula One, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκτήθηκε πέρυσι από την Liberty Media Corp. των Η.Π.Α.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η επαγγελματική εταιρεία Darts Corp. της Βρετανίας δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί «κορίτσια με μακριά πόδια» για να συνοδεύει άνδρες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, στο πλαίσιο των τουρνουά που η εταιρεία διοργανώνει.

Και ο ισπανικός αγώνας ποδηλάτων Vuelta a Espana έληξε την πρακτική της εμφάνισης γυναικών που βρίσκονται δίπλα στο βάθρο με τους νικητές των αγώνων.

Η εκδήλωση, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Amaury Sport του Παρισιού, αντικατέστησε ό, τι χαρακτήρισε ως “κομψά” ντυμένους άνδρες και γυναίκες.

http://dai.ly/x1t60ct

Η Amaury, η οποία διοργανώνει επίσης τον Γύρο της Γαλλίας, καθώς και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γκολφ και το Ράλι Ντακάρ, δεν επιθυμεί να σχολιάσει εάν τα γεγονότα αυτά θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτή την τάση.

Οι νικητές των καθημερινών αγώνων στο Γύρο της Γαλλίας όπως και πέρυσι, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και εισέπραξαν ένα φιλί στο μάγουλο από νέες κοπέλες, όταν ανέβηκαν στο βάθρο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.