Έγινε άντρας με αλλαγή φύλου, αλλά θέλει να παίζει ποδόσφαιρο στο γυναικείο πρωτάθλημα!

Oi Govolt! ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΠΟΚΤΑ… ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ – ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ…

Ο Ρόι Οχάνα νόμιζε ότι το ποδόσφαιρο είχε τελειώσει για αυτόν όταν αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία αλλαγής φύλλου από γυναίκα σε άνδρας, αλλά αποφάσισε να παλέψει για αυτό και να ζητήσει τον λόγο από την Ομοσπονδία του Ισραήλ που δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται.

Ο 24χρονος μεγάλωσε ως γυναίκα, έπαιξε ποδόσφαιρο σε κάποιες γυναικείες ομάδες του Ισραήλ και πριν δύο χρόνια σταμάτησε να πηγαίνει στο γήπεδο, λόγω της επέμβασης αλλαγής φύλου που πραγματοποιεί. Τους τελευταίους μήνες πεθύμησε την αγωνιστική δράση και άρχισε δοκιμαστικά στη γυναικεία ομάδα της Κιριάτ Γιαμ, αλλά η Ομοσπονδία άρχισε να διερευνά το θέμα και ο Ρόι αντιλήφθηκε νωρίς ότι θα είχε μπελάδες.

Η Ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι ο Ρόι κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά ο ίδιος απαντά: «Όλοι νομίζουν ότι αν παίρνω ορμόνες γίνομαι λίγο όπως τον Ρονάλντο, αλλά δεν είναι έτσι. Αυτές οι ορμόνες είναι κάτι που παίρνουν όλοι οι τρανσέξουαλ. Αν ήξερα ότι ήταν απαγορευμένες δεν θα έλεγα τίποτα».

Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί στο ανδρικό πρωτάθλημα είπε: «Θα το ευχόμουνα. Θέλω να αγωνιστώ εκεί, αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Είναι ένα γκρίζο διάστημα, δεν υπάρχει νόμος που να λέει που πρέπει να παίζει ένας τρανσέξουαλ. Τα πάντα ξεκινούν με μικρά βήματα, επίσης το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένα περιβάλλον που το ξέρω».

Το ζήτημα του Ρόι (και ως επακόλουθο όλων των τρανσέξουαλ ποδοσφαιριστών) εξετάζεται τόσο από την UEFA, αλλά και από οργανώσεις ποδοσφαιριστών, καθώς είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει πολλά άτομα που θα ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.