Δεξίωση και δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Με δεξίωση παρατιθέμενη στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συνεχίστηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Η δεξίωση ξεκίνησε στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής και διήρκεσε δύο ώρες. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν, να πάρουν την ευχή, να έχουν μία εκ του σύνεγγυς ομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν το μεσημέρι στην επίσημη τελετή παρασημοφόρησης.

Την ευχή να δώσει ο Θεός λύση στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος, Γέρων Αμερικής Δημήτριος, και τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα «επιδεικνύει υποκρισία στο θέμα του Κυπριακού». Η Κύπρος, επεσήμανε ο κ. Δημήτριος, «έχει αδικηθεί κατάφωρα» και πρόσθεσε ότι «αγωνιζόμαστε για να έρθει σύντομα μια λύση δίκαιη και σωστή για όλους όσοι κατοικούν σε αυτό το νησί».

Η πάντοτε αρχοντική στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου δεν μπορούσε να παραλείψει και τη διοργάνωση αυτής της δεξίωσης, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, αφού δεκάδες άνθρωποι, επιφανείς και μη, έφθασαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, αν και σημαντική ημέρα πριν την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να εκπληρώσουν ένα ιερό καθήκον και οφειλόμενη τιμή προς το σεπτό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Μετά το τέλος της δεξίωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Romfea.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.