Παιδικό καρναβαλίστικο ξεφάντωμα στη Λεμεσό

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού ζει η Λεμεσός και την Κυριακή την τιμητική τους είχαν τα παιδιά με την παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση η οποία γέμισε με χαρούμενες φωνές, χρώματα και ξεφάντωμα την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Η παρέλαση άρχισε λίγο πριν το μεσημέρι από τα φώτα τροχαίας του Δημόσιου Κήπου και κατέληξε στον δεύτερο χώρο στάθμευσης της επίχωσης.

Το γλέντι δεν σταμάτησε με τη λήξη της παρέλασης αφού ακολούθησε ένα διαφορετικό πάρτι το οποίο διοργάνωσαν προς τιμήν των παιδιών ο Δήμος Λεμεσού και η Αρχή Λιμένων στην πλατεία του παλιού λιμανιού.

Μουσική από DJ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ήρωες κινουμένων σχεδίων, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια περιλαμβάνονταν στη γιορτινή εκδήλωση.

Στο μεταξύ σε ένα εορταστικό κλίμα, με καντάδες, χορό και στην παρουσία των Τοπικών Αρχών, της βασιλικής οικογένειας του καρναβαλιού και πλήθος κόσμου, παραδόθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο «Studio 8 School of Art & Design», τα δυο σατιρικά άρματα του αείμνηστου Κώστα Μαυρογένη, που αναβιώνει και φέτος ο Δήμος της Λεμεσού.

Τα άρματα παραδόθηκαν στον δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη από τον γιο του Κώστα Μαυρογένη, Ανδρέα, ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει τη νέα εκδοχή τους, η οποία ωστόσο παραμένει διαχρονική.

Το πρώτο άρμα, με τίτλο «Τζείνον το γήπεδο που ελέαμεν…», που αρχικά κατασκευάστηκε το 1969, αναπαριστά έναν τραυματία ποδοσφαιριστή, επαίτη ποδοσφαιρικού γηπέδου για τη Λεμεσό, ο οποίος φοράει στολή με τα τρία χρώματα των λεμεσιανών ομάδων (Απόλλων, ΑΕΛ, Άρης), έχει το πόδι του στον γύψο, κρατάει πατερίτσες και προτάσσει με το δεξί του χέρι ένα δίσκο για εισφορές.

«Το καρναβάλι Λεμεσού νικά τις προεδρικές εκλογές» είναι το θέμα του δεύτερου άρματος που αναβιώνει φέτος και το οποίο βασίζεται σε άρμα του 1972, το οποίο αναπαριστούσε έναν παλιάτσο που στη μύτη του έφερε μια ζυγαριά, όπου η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος μιας όμορφης κοπέλας (της Λεμεσού), έναντι των υπόλοιπων πόλεων του νησιού.

Στην έκδοση του 2018 και με αφορμή την αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του καρναβαλιού της Λεμεσού αντί μιας κάλπης των προεδρικών εκλογών.

Η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος έκλεψαν την παράσταση στην καρναβαλίστικη παρέλαση του Δ. Πέγειας

Με πολύ κέφι, πολύχρωμες φατσούλες, καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, άρματα εμπνευσμένα από την παράδοση της Πέγειας αλλά και της Κύπρου γενικότερα, και παρουσία των τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση του Δήμου Πέγειας.

Η αποκριάτικη παρέλαση έγινε στην πολυσύχναστη λεωφόρο Κόλπου των Κοραλλίων και κατακλύστηκε από δημότες, ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Την παράσταση έκλεψε η βασίλισσα του καρναβαλιού της Πέγειας ντυμένη Κλεοπάτρα και ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου που ήταν ντυμένος Μάρκος Αντώνιος .

Γέμισε η Κύπρος μασκαράδες, πήρε ο Πρόεδρος και τη λαϊκή εντολή, ας μην σκοτιζόμαστε άλλο…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.