Πέθανε ο αιωνόβιος ζητιάνος που συγκέντρωνε χρήματα για την ανακαίνιση ναών

Ο άνθρωπος που ήταν ταυτοχρόνως επαίτης και ο πιο γενναιόδωρος δωρητής της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο παππούς Ντόμπρι όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε από τη ζωή, την Τρίτη (13/02), σε ηλικία 103 ετών. 

Όπως ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ο Ντόμπρι Ντόμπρεφ, το όνομα και το επίθετο του οποίου προέρχονται από τη λέξη «καλοσύνη» και τον οποίο πολλοί συμπατριώτες του χαρακτήριζαν άγιο, είχε αφιερωθεί εδώ και δεκαετίες στη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση ναών.

Με μακριά αχτένιστα λευκά γένια, πάντα ντυμένος με ένα μαύρο μανταρισμένο παλτό, ζητιάνευε κυρίως στον μεγάλο καθεδρικό ναό της Σόφιας, «Αλέξανδρος Νιέφσκι», στον οποίο είχε δωρίσει περισσότερα από 40.000 λέβα (20.000 ευρώ).

Πολλές μονές και εκκλησίες της χώρας είχαν επιβεβαιώσει πως είχαν δεχθεί ποσά από 2.500 έως 10.000 ευρώ καθεμιά από τον Ντόμπρεφ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη χώρα του, όπου η διαφθορά αποτελεί ενδημικό φαινόμενο, ο παππούς Ντόμπρι έγινε δημοφιλής χάρη στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επαινούσαν την ανιδιοτέλειά του. Το πορτρέτο του να κρατάει ένα κερί, έργο καλλιτεχνών του γκράφιτι, κοσμεί τον τοίχο ενός δεκαώροφου κτιρίου στην ανατολική Σόφια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.