Για όσους ακόμη δεν το κατάλαβαν: Έχουμε επανάληψη του 1974 και τον “Αττίλα 3”

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Η Τουρκία, για όσους δεν το κατάλαβαν, μόλις την περασμένη βδομάδα, επανέλαβε το 1974. Τότε κατέλαβε το 38% του κυπριακού εδάφους και ολόκληρη την βόρεια ΑΟΖ της ΚΔ και τώρα κατέλαβε και την υπόλοιπη ΑΟΖ, όση δηλαδή μας είχε απομείνει στον νότο της Κύπρου. Κοντολογίς, αυτή την φορά χωρίς να ρίξει μία σφαίρα μας απογύμνωσε από τον εθνικό μας πλούτο. Επειδή απλά εμείς δεν καταλάβαμε τι συνέβη το 1974. Επειδή για δεκαετίες ολόκληρες, μισό αιώνα και βάλε, αναθέσαμε την διαχείριση της επιβίωσης και της συνέχειας μας σαν Ελλήνων στην Κύπρο, ως επί το πλείστο σε ανθρώπους άσχετους, κοντόφθαλμους, μωροφιλόδοξους, λιμασμένους για χρήμα, πράκτορες ξένων συμφερόντων.

Επειδή ο τρόπος που απαντιόταν μια κατηγορία εναντίον του Αναστασιάδη προεκλογικά, εκείνη που παρέδωσε την Προεδρία της Δημοκρατίας στους Τούρκους, ήταν πως, «τι θα μας πείραζε αν ήταν υποψήφιος και στην συνέχεια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας Τ/κ; Κύπριος δεν είναι και εκείνος;», τίθεται σήμερα το ερώτημα, μετά που ο Αναστασιάδης ξανακέρδισε την Προεδρία, αν εκείνοι που επιχειρηματολογούσαν υπέρ των καλών Τ/κ, θεωρούν μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Ακκιντζή που μας τον είχαν κιόλας θεοποιήσει, πως ένας τέτοιος Τούρκος θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ΚΔ και ημών των Ελλήνων. Γελοία και αφελής η ερώτηση! Και η απάντηση δεδομένη. Με κανένα απολύτως τρόπο! Οι λινοπάμπακοι είναι Τούρκοι, χειρότεροι και από τους πραγματικούς Τούρκους! Και όλοι αυτοί μεταξύ μας, που τους εναγκαλίστηκαν και τους διευκόλυναν και συναγελάστηκαν μαζί τους και τους γέμισαν τα μυαλά με υπερφίαλες αξιώσεις εις βάρος μας, είναι συνυπεύθυνοι με την Τουρκία για τα όσα μας συμβαίνουν. Και πρώτοι και χειρότεροι οι κομματικοί, οι οποίοι συναγελάζονται μαζί τους για δεκαετίες.

Cypriot fighters 2018

Επειδή η καλοπληρωμένη «αφέλεια» των πολιτικών, οδήγησε στον εφησυχασμό, ότι δήθεν θα λύσουμε ειρηνικά τα προβλήματα μας με τους Τ/κ, και απωθήσαμε στα πιο σκοτεινά μέρη του μυαλού μας την πραγματικότητα. Ποιάν πραγματικότητα; Πως το Κυπριακό Πρόβλημα είναι δημιούργημα της Τουρκίας για να περάσει υπό την κατοχή της, όχι μόνο ολόκληρο το νησί αλλά και τον Εθνικό του πλούτο. Και πως όταν ο Τζόνσον απαιτούσε από τον Γεώργιο Παπανδρέου το Καστελόριζο, για λογαριασμό της Τουρκίας για να αποδεχτεί δήθεν η Τουρκία την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, το 1964, τα σημερινά είχαν οι αμερικανοεγγλεζοτούρκοι στο μυαλό τους. Επειδή την Τουρκία ΠΑΝΤΑ την θεωρούσαν ΣΥΜΜΑΧΟ, την Κύπρο αναλώσιμη και την Ελλάδα ένα προτεκτοράτο στην οποία απλά διόριζαν κυβερνήτη.

Στην Κύπρο υπήρξε εποχή, επί Προεδρίας Κληρίδη που οι πολιτικοί ξόδευαν, δήθεν για την άμυνα, ένα εκατομμύριο λίρες την ΗΜΕΡΑ. Δηλαδή γύρω στα 320 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο! Και ήσαν εποχές που η οικονομία πετούσε. Δεν θα μπορούσαν κάλλιστα, αν εννοούσαν να απελευθερώσουν την Πατρίδα, να ξοδεύουν ένα δισεκατομμύριο και να κάνουν την Κύπρο αστακό; Κάλλιστα μπορούσαν! Αλλά αντί αυτού, είπαν τότε οι Αμερικάνοι στο αυτί του Κληρίδη, με την ευκαιρία των φανφαρόνικων παλικαρισμών για τους ρωσικούς πυραύλους, δυο κουβέντες και αντί για αγώνα απελευθέρωσης οι κυβερνήσεις μας ανέλαβαν αγώνα συντριβής του Λαού για να αποδεχτεί τα σχέδια Ανάν και τις ΔΔΟ των εχθρών του. Ακολούθησαν η λεηλασία του Χρηματιστηρίου, το σχέδιο Ανάν, ο ανοιχτός πόλεμος εναντίον μας από τους συμμάχους της Τουρκίας για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, η διάλυση της Κυπριακής οικονομίας από τους «προέδρους λύσης» Χριστόφια και Αναστασιάδη και τελικά η σημερινή κατάληψη της ΑΟΖ μας από την Τουρκία και η διάλυση των ονείρων μας για φυσικά αέρια και χρυσά κουτάλια.

Και κοιτάξετε πότε έκαναν την κίνηση τους οι Τούρκοι. Όταν επανεξελέγη ο Αναστασιάδης!!! Για να επιβεβαιώσουν όλους όσους λέγαμε πως ο εν λόγω κύριος ήταν ο εκλεχτός όχι μόνο της ΝΑΤΟϊκής ομοχειρίας και του ΑΚΕΛ, αλλά προπάντων και πάνω απ’ όλα των Τούρκων!!!

Τώρα; Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο! Και κάποιοι που ονειρεύονται πως θα έχουμε οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία, με τα ίδια μυαλά και τους ίδιους πολιτικούς στο τιμόνι, ας συνεχίσουν τον ύπνο τους. Καλά όνειρα…

Επανάσταση χρειάζεται! Αλλά ποιοι θα την κάνουν; Εκείνοι που «το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου  αισθάνονται»; Η Ελευθερία θέλει ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ Αρετήν και τόλμην…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

One thought on “Για όσους ακόμη δεν το κατάλαβαν: Έχουμε επανάληψη του 1974 και τον “Αττίλα 3”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.