Ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ

Ομόφωνα το Συμβούλιο Αρχηγών καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, και στηρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό, η πολιτική ηγεσία των κομμάτων ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως το Συμβούλιο Αρχηγών ενημερώθηκε τόσο για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και για τις ενέργειες και προθέσεις της Κυβέρνησης για διαχείριση της κατάστασης.

Οι Αρχηγοί, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, εξέφρασαν τις απόψεις τους και τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα.

Το Συμβούλιο καταδικάζει ομόφωνα τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖκαι στηρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λακκοτρύπης: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με ΕΝΙ»

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΝΙ, τονίζοντας πως οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται.

Οι αρχηγοί των κομμάτων δεν προέβησαν σε δηλώσεις. Αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

One thought on “Ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.