Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθορίζει τα παραπέρα βήματα της Λευκωσίας

Το Ευρ. Συμβούλιο καθορίζει τα παραπέρα βήματα της Λευκωσίας

Η Λευκωσία θα αναμένει την αντίδραση της συνεδρίας του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την ανανέωση της NAVTEX από την Τουρκία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό τη μορφή γεύματος εργασίας, θα ενημερώσει τους ηγέτες των χωρών μελών της Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική  Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιαν Κλοντ Γιούνκτερ, και ανάμεσα σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Σημειώνεται πως η ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται στην ατζέντα του Άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της Παρασκευής, σύμφωνα με την επίσημη επιστολή πρόσκλησης, την οποία απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση του Προέδρου Τουσκ αναφέρεται ότι «εκτός από τις δύο κύριες συζητήσεις, θα τεθούν σύντομα άλλα θέματα», και ανάμεσα σε αυτά σημειώνεται ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μας ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από την Κύπρο».

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.