Αποκαλύψεις Κασουλίδη: Οι Βρετανοί θα μας πιέσουν γι’ ΑΟΖ

Αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ την Πέμπτη (22/2) για τα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και την κρίση που έχει δημιουργηθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους.

Την ίδια ώρα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα οι Βρετανοί και άλλοι θα επιχειρήσουν να πιέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό.

Αναφορικά με τους Τουρκοκύπριους και την προσπάθειά τους να γίνουν συμβαλλόμενο μέρος στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η επιδίωξη που έχουν εδώ και καιρό μαζί με την Άγκυρα είναι να συζητήσουν τους όρους του διαζυγίου πριν από τον γάμο, κάτι που, όπως πρόσθεσε, δεν θα γίνει αποδεκτό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης, στην παρουσία του στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει την κρίση στο τεμάχιο «τρία» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ παράλληλα το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστεί από το Κραν Μοντανά.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ΕΝΙ ως αδύναμο κρίκο, εξαιτίας της περιορισμένης ισχύος της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε σχέση με το κατά πόσο ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουτρέτ Οζερσάι συναντήθηκε με στελέχη της ΕΝΙ στη Ρώμη, ο κ. Κασουλίδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός, δηλώνοντας ότι ο πρέσβης της Κύπρου δεν έχει τέτοια πληροφόρηση.

One thought on “Αποκαλύψεις Κασουλίδη: Οι Βρετανοί θα μας πιέσουν γι’ ΑΟΖ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.