Θα δοθούν απαντήσεις για τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, δηλώνει η Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι αποφασισμένη να δοθούν απαντήσεις για την περυσινή καταστροφή στον πύργο κατοικιών Γκρένφελ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της αφού ο ράπερ Stormzy κατέκρινε την αντίδραση της κυβέρνησης στα βρετανικά μουσικά βραβεία. 

Η Μέι, η οποία μαζί με την κυβέρνησή της χαρακτηρίστηκαν ‘εγκληματίες’ από τον Stormzy, υπήρξε πολύ σαφής ότι η φωτιά στο πολυώροφο κτίριο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άτομα τον Ιούνιο, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Πιστεύω ότι η πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής πως το Γκρένφελ ήταν μια αδιανόητη τραγωδία που ποτέ δεν θα έπρεπε να συμβεί και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. «Είναι αποφασισμένη η έρευνα των αρχών να ανακαλύψει όχι μόνο τι πήγε στραβά, αλλά και για ποιο λόγο αγνοήθηκαν για τόσα πολλά χρόνια οι φωνές των ανθρώπων στο Γκρένφελ», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ένα ποσό ύψους 58,9 εκατ. λιρών (82 εκατ. δολαρίων) έχει δεσμευθεί για τη στήριξη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Stormzy, που χθες κέρδισε δύο βραβεία στα πιο προβεβλημένα μουσικά βραβεία της Βρετανίας, επιτέθηκε υπό τους ρυθμούς της ραπ στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, λέγοντας πως η Μέι πιστεύει ότι «απλά ξεχάσαμε το Γκρένφελ». 

«Εγκληματίες, και έχετε το θράσος να μας αποκαλείτε αγροίκους, θα πρέπει να μπείτε φυλακή, θα πρέπει να πληρώσετε, θα πρέπει να καεί το σπίτι σας και να δείτε εάν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με αυτό».

Ο ηγέτης του βασικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίο στήριξε ο Stormzy στις περυσινές εκλογές, συνεχάρη τον ράπερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

One thought on “Θα δοθούν απαντήσεις για τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, δηλώνει η Τερέζα Μέι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.