Μυστική συνάντηση “ΥΠΕΞ” των Κατεχομένων με τον εκτελεστικό διευθυντή της Eni;

Το ενδεχόμενο να έγινε στη Ρώμη μυστική συνάντηση του “υπουργού” Εξωτερικών της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (“ΤΔΒΚ”), Κουτρέτ Όζερσαϊ, με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας ΕΝΙ που κάνει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διερευνά η Λευκωσία.

Σύμφωνα με έγκυρη κυβερνητική πηγή που σχολίαζε πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου “Ντογάν”, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέλαβε να εξετάσει το θέμα, επικοινωνώντας με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτσι [φωτο].

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναχώρηση του κ. Όζερσαϊ για την Ιταλία διαμέσου της Τουρκίας, είχε κρατηθεί μυστική μέχρι την πραγματοποίηση της συνάντησης, τόσο στην τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι η επίσκεψη του κ. Όζερσαϊ [photo] στη Ρώμη “προέκυψε ύστερα από αίτημα της ιταλικής πλευράς”. Όπως υποστηρίζεται, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας επικοινώνησε με το “υπουργείο” εξωτερικών της “ΤΔΒΚ” και έτσι ο κ. Όζερσαϊ έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ρώμη. Την επίσκεψη γνώριζαν μόνο ο Μουσταφά Ακιντζί και ο “πρωθυπουργός”, Τουφάν Έρχιουρμαν.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο “Ντογάν”, η συνάντηση έγινε χθες, ημέρα που ανανεώθηκε η παράνομη τουρκική Navtex (σ.σ. δέσμευση θαλάσσιας έκτασης για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στο χώρο διεξαγωγής των κυπριακών γεωτρήσεων).

Tο τουρκικό Πρακτορείο αναφέρει ότι τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης, προβάλλει τον ισχυρισμό πως “δόθηκε εγγύηση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί βήμα προτού βρεθεί μια διπλωματική λύση στο νησί”.

Σύμφωνα με το τουρκικό Πρακτορείο, η ΕΝΙ δεν επιθυμεί να μετατραπεί σε μέρος της κρίσης και επιθυμεί να τραβήξει τον δρόμο του συμβιβασμού. Επίσης, αναφέρεται ότι “η ιταλική πλευρά, πρότεινε στην ελληνοκυπριακή πλευρά τη διπλωματία για τη διευθέτηση της κρίσης”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

One thought on “Μυστική συνάντηση “ΥΠΕΞ” των Κατεχομένων με τον εκτελεστικό διευθυντή της Eni;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.