Ελληνοκύπριοι επιχορηγούν τον τουρισμό των κατεχομένων!

Ο τουρισμός σήμερα ζει ημέρες μεγάλης δόξας, αδιαμφισβήτητα το 2018 θα είναι ακόμη μία χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό, αλλά και μια μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά του κράτους και την τοπική οικονομία των διαφόρων περιοχών.

Μέσα στη γενική ευφορία που επικρατεί, ωστόσο, τονίζει σε συνέντευξή του στον «Φ» το μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Μάριος Βασιλείου, οι ιθύνοντες κρύβουν επιμελώς ένα ταμπού που συνεχίζεται αδιάκοπα: Τον «κατεχόμενο τουρισμό» που εδώ και 15 χρόνια ενισχύεται όλο και περισσότερο.

Το 2017 το φαινόμενο αυτό, υποστηρίζει ο κ. Βασιλείου, είχε πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις ανάπτυξης, αφού η αύξηση του κυμάνθηκε πέραν του 50%, απειλώντας πλέον το οικοδόμημα της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας του νόμιμου κράτους τα επόμενα χρόνια.

«Η συνειδητή διοχέτευση εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, γηγενών και αλλοδαπών, από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα και η οικονομική ενίσχυση της εκεί βιομηχανίας με δικά μας λεφτά, ετοιμάζει το κατοχικό μόρφωμα να μπορεί τώρα και στο μέλλον να σταθεί ίσο προς ίσο απέναντι μας, αποσπώντας πλέον τα ηνία του τουρισμού της Κύπρου σαν προορισμός», αναφέρει.

«Τουριστικοί πράκτορες συνεργάζονται με τα κατεχόμενα και διοχετεύουν τουρισμό εκεί μέσω των νόμιμων εισόδων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ψευδοκράτος επιχορηγεί τουριστικούς πράκτορες με €40 ανά τουρίστα με ελάχιστη διαμονή τριών βραδιών σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα. Αυτό βόλεψε αρκετά ευρωπαϊκά και ισραηλινά τουριστικά γραφεία, που το αξιοποίησαν απόλυτα. Η δική μας πλευρά απλώς “μαδά τη μαργαρίτα” και προφασίζεται τις διαπραγματεύσεις και την ευρωπαϊκή οδηγία για την ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών για να μην κάνει απολύτως τίποτα. Το πώς είναι δυνατό όμως να κλείνουν τα μάτια και για τη διέλευση πολιτών από τρίτες χώρες, παραμένει αδιευκρίνιστο».

Το φαινόμενο των καθημερινών οργανωμένων εκδρομών από ντόπιους αλλά και ξένους τουρίστες προς τα κατεχόμενα με τα σλόγκαν «discover north Cyprus» και «cross the line», δίνουν την αίσθηση στον ξένο περιηγητή ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό, παρατηρεί το μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, τονίζοντας ότι ο Κύπριος πολίτης δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να καταλάβει ότι κάθε ευρώ που χαρίζεται στην τουρκική παράνομη οντότητα αφαιρεί ιδιωτικό και δημόσιο πλούτο.

Ντόρα Χριστοδούλου, “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.