Ράνια Αντωνοπούλου: Δεν παραιτούμαι

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣΑΝΕ ΜΕ 4 ΜΑΣΕΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ 14…

«Οργή λαού» στα social media για το επίδομα στη Ράνια: «Οταν το ψήφιζαν ήταν ηθικό, τώρα την αδειάζουν» 

Η πάμπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας λέει ότι θα επιστρέψει τα €23.000 που έχει εισπράξει από τους φόρους για να πληρώνει το ενοίκιό της και ζητά να κριθεί «για το έργο της».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την αποκάλυψη ότι η πάμπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου λάμβανε €12.000 τον χρόνο ως κρατική επιδότηση για να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει στο Κολωνάκι, η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας παραδέχεται κυνικά ότι έχει λάβει συνολικά 23.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να πληρώνει το ενοίκιό της και εκ των υστέρων δηλώνει ότι προτίθεται να τα επιστρέψει στο κράτος. Προκλητικά, δε, η Ράνια Αντωνοπούλου δηλώνει πως νόμιζε ότι η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής της!

Παραδεχόμενη εμμέσως ότι είναι «εύπορη», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει πλουσιότερη και σημειώνει ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Ράνια Αντωνοπούλου -παρ’ότι παραδέχεται πως είναι πλούσια, ενώ το ίδιο προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες και για τον σύντροφό της υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου- δεν ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για το γεγονός ότι πήρε κρατικό χρήμα για να πληρώσει δαπάνη του δημοσίου για τη διαμονή της στο Κολωνάκι.

Με αυτά τα δεδομένα η αναφορά της κυρίας Αντωνοπούλου: «Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου» μάλλον σαν κυνική μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες. Η κυρία Αντωνοπούλου ζητά να κριθεί για το έργο της «και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν ένα ηθικό ζήτημα της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ράνια Αντωνοπούλου είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αλλά αυτό μάλλον οι Έλληνες το γνωρίζουν από το… έργο της.

«Οργή λαού» στα social media για το επίδομα

Χρήστης προτείνει να ξεκινήσει έρανος για τη συντρόφισσα, ενώ άλλος σχολιάζει «Οταν τρώμε, δεν μιλάμε!»

Οργή και καυστικά σχόλια έχει ξεσηκώσει στα social media η αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου εισπράττει επίδομα 12 χιλιάδων ευρώ ετησίως για να νοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Κι όλα αυτά ενώ το ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου το 2015 είχε €450.000 εισόδημα, καταθέσεις που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, επενδύσεις που ξεπερνούν τα $3 εκατ. και διαθέτει πολυτελή βίλα στη Σύρο, διαμέρισμα στη Γλυφάδα και τις ΗΠΑ. Μάλιστα η σχετική απόφαση υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο και η ίδια προΐσταται.

Ολα αυτά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν από έκπληξη μέχρι οργή για τον τρόπο που ορισμένοι κρατικοί αξιωματούχοι αντιλαμβάνονται τη διαφορά περί νόμιμου και ηθικού. 

Στο Twitter από χθες επικρατεί ένας χαμός με τους χρήστες σε πολλές περιπτώσεις να αδυνατούν ακόμα και να αστειευτούν με το θράσος των κυβερνώντων.

One thought on “Ράνια Αντωνοπούλου: Δεν παραιτούμαι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.