Κλείσιμο οδοφραγμάτων ως ριζοσπαστικό μέτρο, ζητά μερίδα πολιτών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, με στόχο να σταλούν εκ νέου μηνύματα ότι η Τουρκία πραγματοποιεί νέα εισβολή στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ΑΟΖ και θα διεκδικηθεί με συνθήματα και πλακάτ το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως μέτρο αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.

Μιλώντας στoν ΑCTIVE o εκπρόσωπος της ομάδας πολιτών Γαλατικό χωριό Αλέκος Μιχαηλίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το να παρευρισκόμαστε σε διασκέψεις για την Κύπρο, λες και δεν συμβαίνει τίποτε, δεν μπορεί να αποτρέψει την Τουρκία από το να παραβιάζει διαρκώς τα κυριαρχικά δικαιώματα.

«Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων και έχουμε κουραστεί από αυτά τα αδιέξοδα. 40 και πλέον χρόνια συζητούμε με τους Τούρκους, μας λένε ότι υπάρχει καλή θέληση, μα δεν μας λέει ξεκάθαρα τι θέλει η Τουρκία. Προς το παρόν βλέπουμε μόνο παραβιάσεις στην ΑΟΖ. Η ετοιμότητα για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών.

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων εξήγησε, αποτελεί μεν ριζοσπαστικό μέτρο αλλά θα μπορεί να καταστεί εργαλείο πίεσης προς τους Τ/Κ, να αποφασίσουν αν θέλουν να ζήσουν μαζί μας ή αν θέλουν να ζήσουν με την Τουρκία. Μόνο έτσι μπορούν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Καλούμε είπε, όλο τον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον αυτού του τόπου και πιστεύει ότι με την Τουρκία στην ξηρά και τη θάλασσα δεν χτίζεται ειρήνη, να έρθει στην εκδήλωση. Έχουμε καλέσει και Κούρδους οι οποίοι βιώνουν στο πετσί τους την τουρκική προκλητικότητα.

Θέλουμε κατέληξε ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη στο νησί μας, πέρα από κομματικά καπέλα, στρατόπεδα και παρατάξεις.

Άντρη Δανιήλ  “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.