Τη σκαπούλαρε με μόνο €28,000 ο πάμπλουτος “αριστερός”

Το υπουργείο Εξωτερικών έκανε τελικά τη σούμα για τα έξοδα του ταξιδιού του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου και της συνοδείας του στο Λονδίνο το έτος 2000 και κατέληξε ότι η οφειλή ανέρχεται στις 28.000. Το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε τη θέση του κ. Βασιλείου, ότι του δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον τότε Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, ότι θα καλυφθούν πλήρως τα έξοδά του.

Εξάλλου, ο Γενικός Ελεγκτής δεν σχολίασε τη σχετική πτυχή αποδεχόμενος ουσιαστικά τη θέση του κ. Βασιλείου. Ωστόσο, η πλήρης κάλυψη των εξόδων του πρώην προέδρου, ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο για ιατρικούς λόγους, αφορά μόνον τον ίδιο και τους συνοδούς του. Τα έξοδα του πρώην Προέδρου (ξενοδοχείο, τηλεφωνήματα, νοσήλια κ.λπ.) υπολογίστηκαν στις 20.000 ευρώ ενώ τα έξοδα των υπολοίπων εκτιμήθηκαν στις 28.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ο κ. Βασιλείου μέχρι χθες δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τις προσεχείς μέρες προκειμένου να διευθετηθεί και ο τρόπος καταβολής του ποσού.

Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο «Φ» κατόπιν έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή που αφορούσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η Ελεγκτική Υπηρεσία, το ποσό των €48.087 αφορούσε σε διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το πιο πάνω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα).

Ο κ. Βασιλείου είχε δηλώσει άγνοια για πιθανές οφειλές του και διαβεβαίωσε πως αν του ζητηθεί είναι πρόθυμος να αναλάβει και να τακτοποιήσει το χρέος. «Είναι υπόθεση 18 ετών, γιατί δεν μου το είπαν μία φορά τόσα χρόνια», διερωτήθηκε.

Βάσος Βασιλείου

>>> Ψάχνουν ακόμη για τις οφειλές του Γ.Βασιλείου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.