Λονδίνο: Δάσκαλος-υποστηρικτής του ISIS στρατολογούσε παιδιά για να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις

Ένας Βρετανός δάσκαλος, υποστηρικτής του ISIS κρίθηκε ένοχος την Παρασκευή, καθώς επιχειρούσε να στρατολογήσει παιδιά σε έναν «στρατό» τζιχαντιστών, με σκοπό να πραγματοποιήσουν κύμα επιθέσεων στο Λονδίνο.

Ο 25χρονος Ουμάρ Χάγκ [Umar Haque], έδειχνε στα παιδιά βίντεο με αποκεφαλισμούς και τα ανάγκαζε να αναπαριστούν φονικές επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Το σχέδιό του ήταν να φτιάξει έναν στρατό παιδιών για να τον βοηθά να προχωρήσει στη διενέργεια πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο», είπε ο Ντιν Χέιντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και πρόσθεσε πως «επιχείρησε και θεωρούμε πως τα κατάφερε, να ριζοσπαστικοποιήσει ευάλωτα παιδιά ηλικίας 11 ως 14 ετών».

Ο κατηγορούμενος ήταν δάσκαλος ισλαμικών σπουδών και εκμεταλλεύθηκε την ιδιότητά του αυτή προσπαθώντας να πείσει 110 παιδιά να ενταχθούν στον στρατό του. Έξι από αυτά τα παιδιά κατέθεσαν στη δίκη, περιγράφοντας τις μεθόδους της «εκπαίδευσής» τους, που περιελάμβανε ακόμη και push ups, με στόχο να δυναμώσει το σώμα τους.

Η πρόθεση του 25χρονου ήταν να χρησιμοποιήσει τα παιδιά για επιθέσεις σε στόχους όπως το Μπιγκ Μπεν, η φρουρά της Βασίλισσας Ελισάβετ, μεγάλα εμπορικά κέντρα, τράπεζες κ.α.

Ο Χαγκ φαίνεται πως εμπνεύστηκε το σχέδιό του από τις επιθέσεις του περασμένου Μαρτίου, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμίνστερ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό κοντά στο κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: CNN.GR

One thought on “Λονδίνο: Δάσκαλος-υποστηρικτής του ISIS στρατολογούσε παιδιά για να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.