Η Μελάνια θα είναι η οικοδέσποινα στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο

Για πρώτη φορά σύζυγος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών προτίθεται να παρασταθεί στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο.

Λάμψη πρώτης κυρίας φαίνεται ότι θα έχει η φετινή γιορτή στην Ουάσιγκτον κατά την οποία ο εκάστοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανοίγει τις πόρτες του Λευκού Οίκου στους Έλληνες για να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι προσκλήσεις που στάλθηκαν πριν από λίγες ημέρες είχαν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους τις πήραν στα χέρια τους – για την ακρίβεια στα e-mail τους – καθώς για πρώτη φορά αναφέρεται ότι τους καλεί «ο Πρόεδρος και η κυρία Τράμπ» και όχι μόνο ο Πρόεδρος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα στην πρόσκληση αναφέρεται:

“The President and mrs Trump request the pleasure of your company at a reception in recognition of Greek Independence Day  to be held at The White House on Thursday March 22, 2018…”

Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ενώ μετά το φαγητό ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα απευθύνει σύντομη ομιλία. Ειδικά φέτος η ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ προς τους Έλληνες καλεσμένους του  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα καθώς και τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπου καταπλέουν αμερικανικά πλοία.

Η γιορτή για την ανεξαρτησία της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο είχε ξεκινήσει επί προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και από τότε πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο σε ημερομηνίες κοντά στην 25η Μαρτίου ανάλογα με το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου.

Οι προσκεκλημένοι είναι κάθε φορά περίπου 300, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ισχυροί παράγοντες της ομογένειας και προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Στο τέλος Φεβρουαρίου οριστικοποιήθηκε ότι φέτος η γιορτή θα γίνει στις 22 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.

Πέρυσι η εκδήλωση είχε και ελληνικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς  ενώ ο Τράμπ είχε πει στο τέλος «αγαπώ τους Έλληνες». 

One thought on “Η Μελάνια θα είναι η οικοδέσποινα στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.