“ΔΕΝ υπάρχει ΕΑΝ, αλλά ΠΟΤΕ θα συγκρουστούμε με την Τουρκία πλέον”…

Το ερώτημα δεν είναι αν η Τουρκία με την στρατηγική της επιθετικότητα, μας οδηγεί σε σύγκρουση, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί τελικά, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης, στο Ράδιο 98,4 FM.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει αλλάξει ταχύτητα και δεν αμφισβητεί απλά την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτονόητα θέματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά ευθέως προκαλεί ποντάροντας στον κατευνασμό που ακολουθούσε η ελληνική πλευρά και την αδιαφορία μας για την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, για να κερδίσει και νέα τετελεσμένα, λέει ο καθηγητής γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης.

Κατά τον ίδιο, μόνο με ισοδύναμη ενέργεια η Ελλάδα θα στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι πλέον η στρατηγική μας είναι αυτή της ισχυρής αποτροπής. Επίσης, σημείωσε με νόημα, ότι το παιχνίδι με το Καστελόριζο και την Κύπρο, δεν είναι απλό και πλέον η Ελλάδα πρέπει να οργανώσει πειστική αντίδραση, με συμμαχίες ουσίας και στρατηγική απόφαση να μην δεχτεί άλλες υποχωρήσεις.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ακούσει τη συνέντευξη, όπου λέγονται πολύ περισσότερα και εξόχως ενδιαφέροντα, όπως η κατ’ επανάληψη αναφορά ότι είναι οπαδός του ισοδύναμου τετελεσμένου και της ευέλικτης ανταπόδοσης…

>>> Ολοταχώς προς μετωπική σύγκρουση με την Τουρκία

One thought on ““ΔΕΝ υπάρχει ΕΑΝ, αλλά ΠΟΤΕ θα συγκρουστούμε με την Τουρκία πλέον”…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.