«Ενήμερη» η Βρετανία για τις εναέριες τουρκικές παραβιάσεις

Η βρετανική κυβέρνηση έχει γνώση των καταγγελιών που έχει κάνει η Δημοκρατία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από τουρκικά αεροσκάφη, ήταν η απάντηση του Foreign Office σε σχετική ερώτηση από βουλευτή.

 Συγκεκριμένα, η βουλευτής βορείου Λονδίνου των Εργατικών Κάθριν Γουέστ είχε υποβάλει προς τον Υπουργό Εξωτερικών το ερώτημα κατά πόσο το Υπουργείου του έχει λάβει πρόσφατα αναφορές περί εισόδου τουρκικών αεροσκαφών στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Σε γραπτή απάντηση, εκ μέρους του Foreign Office, ο [τουρκόφιλος] Υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν ανέφερε: «Είμαστε ενήμεροι για τις πρόσφατες αναφορές της Δημοκρατίας της Κύπρου προς τα Ηνωμένα Έθνη περί τουρκικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της πάνω από το βόρειο τμήμα του νησιού.

Συμφώνως προς το Ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει την αυτοανακηρυχθείσα ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’ ως ανεξάρτητο κράτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει μόνο ένα κυπριακό κράτος – τη Δημοκρατία της Κύπρου – και μόνο μία κυβέρνηση ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση».

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.