Οι ιδεοληπτικοί εθνομηδενιστές, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα “μεγάλο παζάρι”…

Του Σταύρου Καλεντερίδη-

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι οι εθνικές ήττες στις οποίες μας οδηγεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί που το υπηρετούν, συντελούνται με αποκλειστικά δικές τους ευθύνες.

Οι αντίπαλοι της χώρας μας δεν ξεκίνησαν τώρα να μας επιβουλεύονται. Τώρα όμως η Ελλάδα, από το Σκοπιανό και έπειτα, ξεκίνησε να παραδίδει μόνη της εθνική κυριαρχία. Τώρα πραγματοποιείται η τρέλα που Έλληνες τόλμησαν να μιλήσουν για σύνθετες ονομασίες, αμοιβαίες παραχωρήσεις και ξεφτιλισμένους έντιμους συμβιβασμούς. Εναντίον αυτής της τρέλας φωνάξαμε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου. Οι τρελοί μας λοιδορούσαν.

Μην έχετε λοιπόν καμία αμφιβολία. Το πολιτικό μας σύστημα, δια της υποχωρητικότητας, της ιδεοληψίας, της γονυκλισίας και των ανθελληνικών σχέσεων και συμφερόντων του προέβαλλε μια εικόνα για τη χώρα μας που αντιστοιχεί με το «Μεγάλο Παζάρι».

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε στο εξωτερικό, στους ιστορικούς της αντιπάλους, αλλά και σε όσους τώρα αρχίζουν πρώτη φορά να ορέγονται, ως η χώρα που δύναται να ξεπουλήσει τα πάντα. Από την ιστορία και την ταυτότητα της, μέχρι το έδαφος και την εθνική της κυριαρχία.

Το νέο «brand» που δολίως καλλιεργήθηκε και δημιουργήθηκε για την πατρίδα μας είναι η ηττοπάθεια, οι εθνικές παραχωρήσεις και η “υπό προϋποθέσεις” παράδοση άνευ όρων των πάντων.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται ανοιχτά ως η «χρυσή ευκαιρία» για όποιον επιθυμεί να αρπάξει και μόνο οι δειλοί ή οι τυφλοί δεν θα το εκμεταλλευτούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ακόμα χειρότερα, οι ίδιοι οι εκπρόσωποί μας διαμηνύουν διεθνώς και φωναχτά ότι τα όρια της χώρας μας είναι ρευστά και συρρικνούμενα εναντίον μας.

Οι εθνικές ήττες στις οποίες μας οδηγεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, έχουν πολιτικά πρόσωπα και ονοματεπώνυμα και ξεκίνησαν από την προσπάθεια παράδοσης της Μακεδονίας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Συνένοχοι είναι όλα τα κόμματα. Αυτό ακριβώς σημαίνει ξεπουλημένο ελληνικό πολιτικό σύστημα. 

Αν δεν νικήσουμε αυτόν τον δούρειο ίππο, πάντα θα χάνουμε.

Μην τους ξεχάσετε…

Φίλης: Το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το μείζον (Το μείζον είναι να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας)

Τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και… συνέστησε αλλαγή ατζέντας!

Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, συστήνοντας παράλληλα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να μην αναδεικνύουν το ζήτημα σε πρωτεύον γιατί αυτό εξυπηρετεί τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία», είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως «είναι λάθος, ζητήματα τόσο λεπτά να αποτελούν αντικείμενο παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Βοηθάει την Τουρκία να θέτουμε ως θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό».

«Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με την Τουρκία, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο, είναι λεπτό ζήτημα» επέμεινε και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο υπεύθυνα και να μην φτιάχνουν κλίμα.

«Δεν μπορώ να δώσω απάντηση πότε θα λήξει» η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτικών, είπε και εκτίμησε πως «βεβαίως θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».

«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη;», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.