Εβρος: Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν δύο Γερμανούς δημοσιογράφους

Ηταν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από τους αστυνομικούς σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με την Ασφάλεια Διδυμοτείχου όπου κρατούνται οι δύο δημοσιογράφοι. Οπως μας ενημέρωσαν πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 31 και 32 ετών. Θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας το πρωί που θα αποφασίσει για την τύχη τους. Ωστόσο, θεωρείται πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται για το γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

iefimerida.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.