Άξιοι της τύχης μας – Ψώνια στο Αϊβαλί

Μπορεί το Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να έχουν κατακλυστεί από δημοσιεύματα, για αποχή από ταξίδια στην Τουρκία και από την αγορά προϊόντωντουρκικών επιχειρήσεων, ως μέτρο αντίδρασης για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, όμως τούτο δεν επηρέασε ιδιαίτερα μερίδα Λέσβιων καταναλωτών, οι οποίοι -αν και όχι τόσο μαζικά όσο άλλες φορές- πέρασαν στα απέναντι παράλια, για να κάνουν τα ψώνια τους στο γνωστό παζάρι του Αϊβαλιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τελωνείου Μυτιλήνης, συνολικά χθες ταξίδεψαν για την Τουρκία με το καραβάκι της γραμμής 104 άτομα και συγκεκριμένα 70 Έλληνες και 34 αλλοδαποί. Οι αλλοδαποί ήταν κυρίως Τούρκοι που επέστρεφαν στην Τουρκία, αλλά και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο συνήθης αριθμός, σύμφωνα με το Τελωνείο, είναι 150 180 για την Πέμπτη.

ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εντωμεταξύ, χθες το πρωί, υπήρξε έντονη φημολογία στην πόλη μας, ότι το καραβάκι που θα ερχόταν από Τουρκία την Τετάρτη το βράδυ, δεν επετράπη να ταξιδέψει και ότι οι επιβάτες παρέμειναν απέναντι. Φαίνεται ότι η απαγόρευση σχετίζεται με προβλήματα στο Τελωνείο της Τουρκίας, τα οποία, όμως, επιλύθηκαν χθες το πρωί και οι κινήσεις των πλοίων έγιναν κανονικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της κίνησης μερίδας συμπολιτών μας προς τα απέναντι παράλια, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Π. Παπαρίσβας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι είναι δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέξουν πού θα ψωνίσουν. Παρόλα αυτά, όμως, ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψε απέναντι είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που συνήθως μετακινείται και πρόκειται για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία συστηματικά προτιμούν τα καταστήματα της γειτονικής χώρας, για να κάνουν τις αγορές τους.

‘Δημοκράτης΄ Λέσβου, 9/3/2018

>>> Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.