Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στην Ορεστιάδα το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Αδριανούπολη.

Το πρώτο μήνυμα συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, έστειλε η ποδηλατοδρομία που οργάνωσε η σύλλογος ΡΗΣΟΣ από την Ορεστιάδα στις Καστανιές, με συμμετοχή αρκετών ποδηλατών.

Ξεκίνησαν από την πλατεία της Ορεστιάδας και αφού διήνυσαν τα χιλιόμετρα ως το ακριτικό χωριό, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, επέστρεψαν στην πόλη προκειμένου να πάρουν μέρος και αυτοί στην συγκέντρωση συμπαράστασης που θα αρχίσει σε λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία όπως αναφέρει και το evros-news.gr.

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, ενώ η αστυνομία είχε φροντίσει να πάρει αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην συμβεί οτιδήποτε.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Παναγιώτης Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Μακράς Θητείας:

«Βρισκόμαστε εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα μαζί με τον λαό του Έβρου για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους μας που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των δύο συναδέλφων. Απαιτούμε άμεσα την απελευθέρωσή τους».


Ψήφισμα Συμπαράστασης στον αγώνα απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μας Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που είναι ακρίτες-φρουροί της πατρίδος μας.

Απευθυνόμαστε στον απανταχού Ελληνισμό για ενεργοποίηση και έμπρακτη συμπαράσταση για άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας. 

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα όλων των φορέων για άμεση επιστροφή των  στρατιωτικών μας στην πατρίδα. Είναι παιδιά όλων μας όπως διαχρονικά από την αρχαιότητα το βάρος της υπεράσπισης της πατρίδας δίνονταν στους νέους έτσι και τώρα: το << Ίτε παίδες ελευθερούτε πατρίδα >> θα είναι προμετωπίδα όλων των Ελλήνων.

Αντιστεκόμαστε στον εξανδραποδισμό του Ελληνισμού που επιχειρείται με κατάφωρη παραβίαση και καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία. 

Απαιτούμε:  Άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας.

Αγωνιστικά εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο– Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. και Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου -Σ.Α.Κ  

Οι πρόεδροι: Ευάγγελος Κουρής Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.

Γεώργιος Κουρούκλης Σ.Α.Κ.


Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στη 13:30, στην κεντρική πλατεία, για τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο από τους Τούρκους.

Σύμφωνα το evros-news, στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών οι γονείς του Κούκλατζη, ενώ μαζί με τους γονείς του Μητρετώδη αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω. Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη.

One thought on “Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.