Ο κουμπούρας Φίλης και το βόλεμα των Τούρκων

Η συνταγή της οθωμανικής επέκτασης: Γιαβάς γιαβάς, σελτζούκ ταμάμ, κεμπάπ μοσχάρ, καπούτ γιουνάν, γομάρ ντουβάρ και μπιραλάχ ..

Ξυδάκης και Φίλης: Οι… προοδευτικοί εθνομηδενιστές του ροζ ΣΥΡΙΖΑ πάντα πρώτοι στα ομοφυλοφιλικά πανηγύρια gay parade.

Ο Νίκος Φίλης είναι ο πρώην διευθυντής μιας εφημερίδας («Αυγή») που πουλάει λιγότερα φύλλα κι από τα φύλλα ενός …ταψιού με τυρόπιτες σε συνοικιακό αναψυκτήριο. Κατόρθωσε, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές σπουδές του, να γίνει υπουργός Παιδείας και να αποφασίζει -μεταξύ άλλων- και για τα πανεπιστήμια.

Αυτός ο …κολοσσός της δημοσιογραφίας έχει κατορθώσει και κάτι άλλο: να αποπεμφθεί από τον Τσίπρα, παρόλο που και οι δύο έχουν ταυτόσημες απόψεις για την κοινωνία, την Ορθοδοξία, τον θεσμό της οικογένειας, τα εθνικά ζητήματα και τα ελληνοτουρκικά. Ο τρέντι Αλέξης πρέπει να είχε τόσο πολύ αγανακτήσει με τον σύντροφό του, ώστε πριν από την αποπομπή τού είχε ρίξει άγριο δούλεμα… βαθμολογώντας, ενάμιση μήνα πριν από την απόλυση, τη δουλειά του Φίλη στο υπουργείο με 20!

Ο αριστούχος απεδείχθη κουμπούρας, διότι έχασε το υπουργείο και στην τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Παιδείας (Νοέμβριος 2016), φουρκισμένος, ενίοτε βουρκωμένος και απίθανα πικαρισμένος, επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον Σκάι (γιατί άραγε; Δεν του άρεσε το Survivor;) και στον Αλέξη Τσίπρα, που τον απάλλαξε των καθηκόντων του. Στην ιστορία θα μείνει η φράση του Φίλη «Ξαφνικά το 20 που μου είχε βάλει ο πρωθυπουργός μετατράπηκε σε μόλις ενάμιση μήνα σε μη προβιβάσιμο βαθμό […] και όσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά η πρόταση για αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο».

Τώρα ο Φίλης δεν πολυγουστάρει τα ΜΜΕ να παίζουν πρώτο τραπέζι πίστα την ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Προχθές είπε στον Σκάι (έπαψε να αντιπαθεί τον σταθμό άραγε;): «Βοηθά την Τουρκία να καθιστούμε ως κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης την υπόθεση της ταλαιπωρίας των στελεχών του Στρατού».

Κάποιος να πει στον εν πολλαίς αποτυχίαις περιπεσόντα βουλευτή ότι την Τουρκία δεν τη βοηθάει να αναδεικνύεις ειδήσεις με τις αθλιότητές της, αλλά να αρνείσαι γενοκτονίες που έχει διαπράξει, όπως αυτή των Ποντίων. Ο Νίκος Φίλης είναι αρνητής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αυτό βολεύει την Τουρκία.

Παναγιώτης Λιάκος

Δημοκρατία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.